Kirjos:


Nik Kirjos je "loš dečko" svetskog tenisa i kao takav izuzetno zahvalan za medije. Gotovo da nema turnira da nije napravio neki gaf, neki ekces. Mnogi će reći da sebi dopušta prilično toga za svoje godine...

Pre dva dana je ironično komentarisao potez Novaka Đokovića, koji je slučajno, lopticom pogodio gledateljku u prvom redu, rekavši da bi njega suspendovali do 2025. godine da je to uradio.

Na današnji susret sa medijima u Sidneju, 21-godišnji Kirjos se pojavio u majici koja nije ostavilo mnogo prostora za razmišljanje.

Uz fotografiju Donalda Trampa, koji je prikazan kao đavo, na majici je pisalo: "Jeb** Donalda Trampa". Upitan zašto ima tu majicu i zašto je obukao, odgovorio je: "Sve je jasno".

Kirjos je dobio podršku od legendarnog Peta Keša: "Momku treba odati priznanje zbog toga što ima stav".

Srpski teniser Dušan Lajović izjavio je danas da je bombardovanje 1999. godine tokom NATO agresije ojačalo sportiste u Srbiji, a kako je naglasio, najbolji primer je Novak Đoković."Zemlja nam je bila razorena posle rata, ali to je sve nas očvrsnulo. Zato je Novak toliko jak, prošao je kroz to u mladosti. Bar ja tako gledam", rekao je Lajović za brazilski "Brejk poen".Lajović je opisao kako je on doživeo bombardovanje, istakavši da mu je bilo teško da po drugi put prolazi kroz slične stvari. "Imam 26 godina i prošao sam dva rata, nisam ponosan na to, ali život mora da ide dalje. Sećam se da kao devetogodišnjak nisam išao u školu 78 dana i nisam najbolje shvatao šta se dešava. I sada kada se setim sirena podilazi me jeza. Padale su bombe, svi su tražili mesto da se sklone", naveo je Lajović.Brazilski novinari su konstatovali da je Srbije i pored rata uspela da izbaci sjajne tenisere i teniserke poput Đokovića, Janka Tipsarevića, Viktora Troickog, Ane Ivanović, Jelene Janković...

Detaljnije
Kraj pauze: Novak brusi formu u Meksiku

Novak Đoković prihvatio je "vajld kard" za turnir ATP 500 serije u Akapulku, gde će sledeće nedelje odigrati prvi turnirski meč još od 19. januara i poraza od Denisa Istomina u drugom kolu Australijan opena. Đoković je posle duge pauze odlučio da mu je potrebna provera pred Masters u Indijan Velsu, pa će se u Akapulku testirati u jakoj konkurenciji Raonića, Nadala, Čilića, Tima, Gofana, Del Potra, Kirjosa i drugih. Da je propustio i ovaj turnir, kako je prvobitno planirao, Novak bi za oko 50 dana između Australijan opena i Indijan Velsa odigrao samo jedan zvanični meč - protiv Medvedeva (2:1, predaja) u Dejvis kup okršaju Srbije i Rusije, početkom februara. Nastup u Meksiku omogućiće mu i aklimatizaciju na uslove u Kaliforniji, u pogledu podloge i vremenskih uslova. Novak će i u Indijan Velsu i dve nedelje kasnije u Majamiju braniti titule i po 1.000 bodova za ATP listu.

Detaljnije