Četiri skakaonice: Vetar, Tande i samo jedan skok
Obersdorf: Štefan Kraft
Garmiš Partenkirhen: Danijel Andre Tande
Insbruk: Danijel Andre Tande
Bišhofen: ?

Posle tri skakaonice čuvene novogodišnje turneje, na čelu tabele je norveški takmičar Danijel Andre Tande, rođen 1994. godine, koji je trenutno i najveći favorit za pobedu.

Na današnjoj, trećoj, skakaonici, u Insbruku, njegova pobeda i izuzetno loše vreme obeležili su takmičenje.

Zbog jakog vetra druga serija pokušaja nije ni održana, pa je Tande trijumfovao skokom od 128,5 metara.

Pogledajte pobednički skok:

Izvor: YouTube

Tim trijumfom on je u generalnom plasmanu "Četiri skakaonice" ostao prvi sa 710,3 boda, ispred Poljaka Kamila Stoha (693,7), koji je danas bio četvrti, sa skokom od 120,5 metara.

Drugo mesto u Austriji zauzeo je Norvežanin Robert Johanson (133 metara), a treće Rus Jevgenij Klimov, skokom od 127 metara.

Trećeplasirani u plasmanu na "Četiri skakaonice", Štefan Kraft, u sredu nije mogao da nastupi zbog bolesti.

Kada je u pitanju generalni plasman Svetskog kupa, Tande je prvi sa 632 boda, ispred Slovenca Domena Prevca, sa 36 bodova manje.

Njegov rođeni brat i prošlosezonska senzacija - Peter Prevc, ove godine je u daleko lošijoj formi, pa je danas takmičenje završio na 19. mestu, skokom od 114 metara. 

Praznična turneja "Četiri skakaonice" biće završena u petak.

Samo deset dana bilo je potrebno za neverovatan oporavak "Lakat kraljice" Line Lansberg, koja je nakon brutalnih povreda zadobijenih u borbi sa Lusi Pudilovom, izjavila kako jedva čeka da se vrati u ring.

Detaljnije
Rejders LAS VEGAS!

Plan vlasnika Rejdersa Marka Dejvisa, koji je bio pokretačka snaga preseljenja, dobio je podršku 31 od 32 vlasnika klubova. Jedino je vlasnik Majami dolfinsa glasao protiv. Da bi NFL franšiza mogla da promeni lokaciju, prema pravilima, to treba da odobre vlasnici klubova, njih 24.Glasnje je usledilo nakon što liga i Rejdersi nisu bili zadovoljni predlozima Ouklanda za novi stadion, a Las Vegas je dodatno pojačao svoju ponudu sa 750 miliona dolara javnog novca. Nakon i zvaničnog odobrenja selidbe otvoren je put i za izgradnju novog, skoro dve milijarde vrednog, stadiona u Las Vegasu. Rejdersi će, međutim, i naredne dve sezone igrati u Ouklandu dok se ne izgradi stadion u Las Vegasu, rekao je Dejvis. ; "Rejdersi su rođeni u Oklandu i Oukland će uvek biti deo našeg DNK. Znamo da će neki navijači biti razočarani, čak i ljuti, ali nadamo se da tu frustraciju neće usmeriti ka igračima i trenerima", rekao je Dejvis. ; Rejdersi tako po drugi put u svojoj istoriji napuštaju Oukland. Oni su od 1982. do 1994. godine igrali u Los Anđelesu pre nego što su se vratili u Oukland.Rejdersi su treći NFL tim koji je za nešto više od godinu dana promenio lokaciju. Remsi su se prošle godine preselili iz Sent Luisa u Los Anđeles, a u januaru ove godine lokaciju su promenili i Čardžersi koji su iz San Dijega prešli, takođe, u Los Anđeles.

Detaljnije