Ana Ivanović iznenada je odlučila da završi plodnu i uspešnu tenisku karijeru na kraju 2016. godine.

Srpskoj igračici mnogi su poslali poruke zahvalnosti, a to je učinio i Teniski savez Srbije.

Pismo je u ime TSS poslao predsednik Mirko Petrović.

"Odajući duboku zahvalnost Ani Ivanović na svemu što je učinila za srpski tenis, ne možemo da se ne osvrnemo na njene blistave trenutke na terenima širom sveta, koji su naciju podizali na noge a ime naše zemlje upisivali u sam vrh ovog sporta u ženskoj konkurenciji", piše u poruci.

"Od časa kada je, posle velike borbe, stigla do finala Vimbldona za juniorke, pa do istorijskog osvajanja trofeja na Rolan Garosu, Ana Ivanović utirala je put slave i postala legendarna sportska diva u žiži zanimanja svetske javnosti, donoseći popularnost i našem tenisu i našoj zemlji. Postala je naš znak prepoznavanja u svojevrsnoj sportskoj diplomatiji", navodi se dalje u obraćanju TSS.

Sledi podsećanje da je Ana ostvarila 20 pobeda igrajući za reprezentaciju Srbije u Fed kupu, kao i da je bila prva naša teniserka koja je stigla do "broja 1" na WTA listi.

"Pojavom i šarmom, teniskim temperamentom i borbenošću, plenila je i ljude kojima tenis dotad nije bio blizak, doprinoseći tako da i sam sport kojim se bavi dobije više poklonika. Želimo da još jednom kažemo veliko hvala Ani Ivanović, kao i da joj poručimo da u svakom trenutku treba da bude svesna da je u istoriji srpskog i svetskog tenisa, na terenu i u javnosti, bila i ostala jedna i jedinstvena, naša šampionka za koju je dovoljno reći Ana - bez pominjanja prezimena - pa da svako zna na koga se misli. Takvu čast malo je ko imao, a Ana ju je sasvim zaslužila. Želimo joj sve najlepše u porodičnom životu i svim daljim aktivnostima kojima će posvetiti svoje vreme i trud", poručio je TSS.