Teniski svet je posle vesti da je Ana Ivanović završila karijeru ostao u šoku!

Predsednik Ženske teniske asocijacije (WTA) Stiv Sajmon rekao je  da je Ana mnogo doprinela razvoju tog sporta i dodao da će mnogo nedostajati tenisu.


"Ana je prava šampionka i velika ambasadorka ženskog tenisa. Ona je mnogo doprinela našem sportu. Sigurno će nam nedostajati, ne samo zato što je jedna od samo nekoliko igračica koje su dostigle svetski broj jedan već i zato što je jedna od najpoštovanijih u igri", rekao je Sajmon.


Nekadašnja najbolja teniserka sveta Ana Ivanović saopštila je ranije danas da je odlučila da završi karijeru.

WTA joj je odao počast napisavši "Hvala Ana" iznad slike bivše šampionke kako drži uzdignutu pesnicu i zrači od sreće.


Vest o povlačenju Ane Ivanović iz tenisa jedna je od glavnih u gotovo svim svetskim medijima. Brojne sadašnje i bivše tenisere iznenadila je ta odluka.

"Nedostajaće nam tvoj osmeh na terenu. Borac, profesionalac, sjajna osoba. Uživaj u životu posle tenisa", napisala je na svom Twitter nalogu češka teniserka Petra Kvitova.

Ivanovićeva je u karijeri je osvojila 15 titula, među kojima je i trofej na Rolan Garosu 2008. godine.

Bivši trener Novaka Đokovića, Boris Beker naveo je bi Ivanovićeva trebalo da bude ponosna na sve što je postigla.

"Poštovanje za odluku Ane Ivanović da se povuče iz tenisa pod njenim uslovima. Trebalo bi da bude veoma ponosna na svoja dostignuća", napisao je Beker.


I nekadašnja američka teniserka Bili Dži King je imala poruku za Anu Ivanović.

"Ana, želim ti sve najbolje u budućim poduhvatima. Nedostajaće nam taj tvoj posebni osmeh. Jednom šampion, uvek šampion", napisala je King na svom Twitter nalogu.