Novak Đoković je objavio kalendar nastupa u prva tri meseca 2017. godine, u kojem je naveo da neće nastupati za Dejvis kup reprezentaciju Srbije na prvom meču protiv Rusije, početkom februara.

Selektor Bogdan Obradović nije mnogo iznenađen tom odlukom, iako je Đoković prethodne dve godine igrao prve mečeve u sezoni za nacionalni tim.

"Novak će braniti titulu na Australijan Openu, a Dejvis kup je ove godine vraćen u prvu nedelju odmah posle prvog grend slema. Melburn je predaleko od ostalih delova sveta. To ne odgovara nikom od vrhunskih tenisera. Mi igramo u Nišu, i ne samo da je put predugačak, već je i velika klimatska razlika. Bilo bi veoma naporno da da zaigra na oba takmičenja", izjavio je za "Sportski žurnal" Obradović.

On, ipak, ostavlja mogućnost da Đokovićeva odluka nije definitivna.

"Naravno, uvek postoji mogućnost da se nešto promeni, najbolje da sačekamo da vidimo. Moram da razgovaram sa njim. Ali, ako je rekao da neće igrati prvo kolo Dejvis kupa, to znači da će verovatno tako i biti. To sam i pretpostavio".

Na koga će Obradović moći da računa na duelu u Nišu, od 3. do 5. februara?

"Rano je još za takve razgovore, ali Viktor Troicki bi trebalo da igra. Za njega je izuzetno povoljno što dan nakon Dejvis kupa počinje turnir u Sofiji, na kome brani finale, pa bi u Čairu mogao odlično da se pripremi za Bugarsku", navodi Obradović.

Sa Jankom Tipsarevićem je situacija drugačija.

"Njemu su sada najvažniji turniri, jer mora što pre da se vrati u top100 na ATP listi, kako bi mogao da igra grend slemove. To je njegov prioritet", naveo je selektor Srbije.