Ana Ivanović već je ispala sa Vimbldona!

Srpska teniserka igrala je u prvom kolu protiv Ruskinje Ekaterine Aleksandrove i izgubila u dva seta - 2:6, 5:7!

Prvi set je trajao dvadesetak minuta (precizno, 22), a u drugom je viđena velika borba, neprekidna razmena brejkova, posle koje je nekada prva teniserka sveta ispala sa najprestižnijeg turnira.

Nekadašnja prva teniserka sveta, pre današnjeg debakla na Vimbldonu, čak šest puta ispadala je u prvom kolu nekog gren slema, događalo joj se to i u Londonu, ali teško da je nekada doživela veći fijasko.

Ana Ivanović, trenutno 25. na WTA listi, poražena je od 223. na svetu, teniserke koja se glavnog žreba najvećeg turnira domogla kvalifikacijama i koja u životu nije odigrala nijedan meč na gren slem nivou.

Ni u Melburnu, ni u Parizu, ni u Njujorku, ni u Londonu, u koji je došla provodeći prvu polovinu sezone na ITF turnirima u Trnavi, Botionu, Krojclingenu, Biburgu, Katovicama, Đeru, Kaserti, Bolu na Braču, Segedinu...

Njeno ime je Ekaterina Aleksondrova, ima 21 godinu, dolazi iz Rusije i, preko naše teniserke, ostvarila je najveći uspeh u karijeri plasmanom u drugo kolo Vimbldona, gde će joj protivnica biti 57. na svetu, Ana-Lena Fridzam iz Nemačke.

Ani će za utehu ostati garantovana suma od 30.000 funti za svakog učesnika prvog kola 130. izdanja Vimbldona, koji ostaje najneuspešniji za Srpkinju u poređenju sa ostala tri.

Najbolji rezultat Ivanovićeva je u Londonu zabeležila 2007. godine, kada se plasirala u polufinale, a od tada, računajući i današnji meč, zabeležila je ukupno 12 pobeda za devet sezona i ispadala redom u: trećem, četvrtom, prvom, trećem, četvrtom, drugom, trećem, drugom i prvom kolu.

Ana je 2015. igrala polufinale Rolan Garosa i od tada, na gren slem turnirima, ispadala u drugom, prvom, trećem, trećem i, danas, prvom kolu.