Nik Kirjos se javio da prokomentariše novi poredak u tenisu.

Dok je kontroverzni australijski teniser Nik Kirjos u centru pažnje zbog novog skandala pošto je vređao i varao devojku, ponekad se seti da komentariše i sport koji mu je, bar se tako čini, skoro pa dosadio.

Kirjos je najavio već da neće još dugo igrati tenis, što i nije toliko iznenađenje ako se uzme u obzir koliko često smo ga viđali na terenu u poslednje dve godine, međutim to ga ne sprečava da se uključi o diskusiju o najboljem teniseru svih vremena pošto i te kako voli da istakne svoje mišljenje.

Ako njega pitate, to naravno nije Novak Đoković, teniser koji ga možda najviše nervira, pa će tako posle završetka igračke karijere više biti upamćen po zlim komentarima na njegov račun, nego po velikim pobedama.

Nije ni Nadal, koji ga je više puta "ohladio" i nije želeo debatu, nego je njegov ljubimac Rodžer Federer.

Teniser koji je "stao" na 20 grend slemova i samo je pitanje trenutka kada će ga Novak Đoković ili Rafael Nadal preskočiti, a isto tako je pitanje i da li će još dugo igrati, pošto ga muče povrede, a sada je posle "brisanja bodova" iz prethodne dve sezone ispao i iz TOP10.

"Ko je najveći? Bio sam veoma zastrašen kada sam ga prvi put video i posle toga je uvek imao auru kakvu ne poseduje nijedan teniser na svetu", istakao je Kirjos pričajući o Federeru.

"On je sjajan tip, druželjubiv i prijatan, sa sjajnim smislom za humor", dodao je Australijanac.

Zanimljivo, sve češće se u debatu o najvećem teniseru sveta ubacuju kriterijumi koje niko do sada nije spominjao. Ako pričamo o teniserima koji su igrali u istoj eri, a brojke su potpuno uporedive i govore da je Đoković iznad svojih rivala - zašto moramo da izmišljamo nove mere u sistemu veličina?

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.