Mladi teniser u usponu u ove dve godine nije baš bio u velikom usponu, a kaže da je za sve kriv ATP.

I ovog ponedeljka, ATP je objavio novu rang listu na kojoj je Novak Đoković ponovo najbolji teniser sveta, dok je Rodžer Federer ispao iz društva 10 najboljih.

Ipak, nova rang lista razbesnela je Holgera Runea, mladog norveškog tenisera koji smatra da ATP svojim promenama pravila uopšte nije bio fer.

Run je "udario" na ATP u objavi na Instagramu, žaleći se na to da je njegov plasman na rang listi mnogo lošiji nego što bi inače bio, da ATP nije menjao pravila rangiranja.

Podsetimo, ATP je tokom 2020. i 2021. konstantno menjao pravila bodovanja usled pandemije korona virusa, zbog čega su mnogi igrači uspevali da održe visok plasman, iako nisu bili aktivni.

To se posebno odnosi na Rodžera Federera, koji je sve do ovog ponedeljka zahvaljujući odlukama ATP-a bio među 10 najboljih, iako je u poslednja 22 meseca odigrao tek 19 mečeva!?

"Vi znate da sam veoma vredan i da se obično ne žalim. Ove godine, snažno sam se borio da ostvarim svoje ciljeve i uđem u top 100. ATP je konstantno otežavao posao meni i mnogim drugim mladim teniserima zbog toga što su 'zamrznuli' renking 2019. godine, što znači da igrači na ATP turu i dalje imaju poene od rezultata iz 2019. Bez obzira na njihove rezultate 2020. i 2021", počeo je Rune u objavi na Instagramu.

Momak za kojeg mnogi stručnjaci najavljuju velike rezultate u karijeri kaže da je on mnogo trpeo zbog tih promena.

"Gledajući na uobičajeno bodovanje od pre dve godine, ja bih bio 62. na svetu, a ne 124. Da li je to važno? Da, jer kada ste ambiciozni i naporno radite, važno je da budete nagrađene. Sa tim renkingom bih bio u mogućnosti da igram bolje turnire i osećao bih da se moj naporan rad isplatio. Osećam se umorno i ljut sam zato što mislim da ovaj sistem nije fer. Volim tenis, ali trebalo bi da se takmičimo pod jednakim uslovima", poručio je Rune.

A post shared by Holger Vitus Nødskov Rune (@holgerrune)

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.