Upoznajte damu koja je ove nedelje sve oduševila.

Skoro svaki veći teniski turnir za dame donosi iznenađenje i izbaci "novu senzaciju", pa smo tako nedavno na US Openu upoznali Lejlu Fernandez i Emu Radukanu, dok je u Indijan Velsu to Paula Badosa.

U pitanju je španska teniserka rođena 1997. godine u Njujorku, trenutno 27. na WTA listi, koja je ove sezone napravila uspeh karijere kada je stigla do četvrtfinala Rolan Garosa. Da to nije slučajnost, potvrdila je na Indijan Velsu gde je napravila "žetvu favoritkinja" i stigla do finala!

Špankinja se najviše namučila u prvom kolu jer je Jastremsku pobedila u tri seta, da bi potom sa po 2:0 izbacivala daleko poznatije teniserke.

Padale su ispred nje: Koko Gof, Barbora Krejčikova, Andželik Kerber i potom Ons Žabur, trenutno 14. na WTA listi.

Koliki je napredak u njenoj igri govori i to da je sezonu startovala kao 70. na WTA listi, a sa 40 pobeda čeka je drastičan skok na listi, međutim ne zaustavlja se na ovoj koti. Želi i prvi masters u karijeri, a na putu joj stoji iskusna Viktorija Azarenka, trenutno slabije rangirana od nje.

Osim zbog sjajnog tenisa, Paula Badosa je pažnju privukla i zbog lepote. Zanimljivo je da je još kao dete bila model, pošto su njeni roditelji iz sveta mode, međutim zbog toga je imala problema sa depresijom.

Pamtimo je i sa Olimpijskih igara u Tokiju gde je stigla do četvrtfinala, ali se zbog vrućina i onesvestila.

Pogledajte neke od njenih najboljih fotografija sa Instagrama!

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.