"Bik sa Majorke" nije štedeo komplimente za najboljeg tenisera na svetu Novaka Đokovića.

Rafael Nadal čeka početak naredne sezone da se vrati na teren i nada se da će do tada rešiti sve probleme sa povredama koje ima. A dok odmara i oporavlja se našao je vremena da pohvali Novaka Đokovića. 

Srpski teniser je ove sezone dostigao brojku od 20 osvojenih grend slemova koliko imaju Nadal i Federer, a sada ga je jedan od najvećih rivala opisao kao "savršenog tenisera bez mane". 

"Đoković je savršen i teniser bez mane. Može da igra na svakoj podlozi, neverovatno je konstantan i ove godine, a čak i kada izgleda da je u lošoj formi njegova želja za pobedom sve to nadoknadi", rekao je Nadal. 

Prošli put su se Novak i Rafa susreli u polufinalu Rolan Garosa, a od tada se Španac muči sa brojnim povredama. 

"Nakon što sam se vratio u Torontu morao sam opet da razmislim. Bio mi je potreban razgovor sa mojom porodicom i sa mojim timom, a posebno sa lekarima kako bi shvatio šta se dešava. Stopalo mi nije u dobrom stanju. Tokom prošle godine nisam trenirao i nisam se pripremao na pravi način da bih bio konkurentan", priznao je Nadal. 

Španac je istakao da je ovo povreda sa kojom se dugo muči, a da je uspeo da prebrodi bolove čak i kada su mu lekari savetovali da prekine karijeru. 

"Ali sam siguran da ću se oporaviti 100 odsto i da ću ponovo biti spreman za velike stari. Povreda nije ništa novo, to je isti proble koji imam od 2005. godine. Tada su doktori bili vrlo negativni po pitanju nastavka moje karijere, ali sam uspeo da napravim karijeru o kojoj sam samo mogao da sanjam", otkrio je Nadal.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.