Novak i Jelena se trude da na drugačiji način vaspitaju svoju decu.

Novak i Jelena Đoković su u srećnoj vezi još od 2005. godine, venčali su se 2014. a sada u srećnom braku imaju dvoje dece, sina Stefana i ćerku Taru. 

Supruga najboljeg tenisera sveta otkrila je sada delić svog privatnog života, pošto je prilikom gostovanja na jednoj panel diskusiji otkrila kako vaspitava svoju decu. Sve greške i neposlušnosti Stefana i Tare rešavaju se na jedan drugačiji način.

"Moja deca su prva generacija dece u našoj porodici koja nikada nije dobila batine. Ja sam ih dobijala od svojih roditelja, moja majka pre mene, otac, moji baka i deda, Novakovi takođe. Stefan i Tara su prva generacija i verujem da će to što ne odgovaramo na greške i pogrešno tumačenje emocija nasiljem zaista promeniti svet. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u menjanju istorije i budućnosti", rekla je Jelena. 

A njen lični pečat je to što ne dozvoljava da se na rođendanskim tortama Stefana i Tare nađu svećice. 

"Svi smo u kosovskim manastirima i crkvama palili sveće za žive i pokojne, za zdravlje i mir. Sveća je simbol nesebične žrtve, ona gori da bi drugima dala svetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svetlosti Boga. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo sveću na torti dok zamišljamo želju? Zapitala sam se i poželela da makar u svom domu promenim taj običaj", otkrila je ona. 

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.