Neverovatno je kako zvezda Slovenije igra, još uvek nikad nisu izgubili kada je Dončić u timu, pa ni na Olimpijskim igrama.

Velika pobeda Slovenije protiv Španije na Olimpijskim igrama - svetski šampion je poražen od evropskog!

Luka Dončić je vodio Slovence do trijumfa nad Pauom Gasolom i drugovima, a neverovatno zvuči podatak da zvezda Dalasa nema nijedan poraz u karijeri u dresu reprezentacije!

Naravno, radi se isključivo o takmičarskim mečevima, a ponovo je Dončić bio taj koji je vodio Sloveniju do važnog trijumfa, trećeg na Igrama u Tokiju, ubacivši 12 poena i ostvarivši čak 14 skokova i devet asistencija.

Ovo je bio njegov 16. takmičarski meč u reprezentaciji Slovenije i Dončić je stigao i do 16. pobede! I dalje ne zna za poraz!

Slovenija je preokretom u poslednjoj četvrtini savladala Špance 95:87 i tako sa prvog mesta otišla u četvrtfinale Olimpijskih igara, a Dončić je

Evropski šampioni su pokazali da trenutno igraju najbolju košarku na Olimpijskim igrama i da žele da se umešaju u borbu za medalje, a zanimljiv je i podatak da samo region Madrida u Španiji ima tri puta više stanovnika od Slovenije.

Ipak, njih to ne sprečava da beleže izvanredne rezultate. Sa Dončićem u timu su do sada zaista bili nepobedivi!

The Madrid region alone has three times the population of Slovenia.