Navijači Rodžera Federera su odahnuli!

Prema informacijama koje su putem društvenih mreža "pustili" novinari koji se nalaze u Londonu i koji će pratiti ovogodišnji Vimbldon, Rodžer Federer je iz nepoznatih razloga otkazao jutarnji treningu koji je trebalo da ima sa Keijem Nišikorijem, što je bilo dovoljno da počnu priče da će propustiti i ovaj grend slem turnir.

Švajcarac je prethodni grend slem turnir (Rolan Garos) propustio zbog povrede, ali se oporavio i nastupio na dva turnira na travnatoj podlozi, gde je zaustavljen u polufinalu. Prvo je u Štutgartu izgubio od Dominika Tima, a potom i u Haleu od Aleksandra Zvereva.

On je jučerašnjim žrebom stavljen u deo kostura u kojem je Novak Đoković, pa ukoliko on nastupi, njih dvojica će se sresti u polufinalu, a ne u finalu kako je to bilo prošle godine.

Iza njegovog otkazivanja treninga ipak se ne krije povreda, što je on saopštio i na konferenciji za novinare.

"Da, bole me leđa. Ali, ova leđa su mi donela i 88 titula, tako da sam navikao na to. Sportisti sami odlučuju da li će propustiti neki turnir. Ovo je oduvek bio prioritet za mene, nijednog trenutka nisam pomislio da otkažem učešće", kazao je on.

"Endi i Novak su favoriti", dodao je.

Ranije je Rafael Nadal saopštio da neće nastupiti na Vimbldonu zbog povrede.