Igrač američkog fudbala Karl Nasib objavio je snimak na Instagramu u kome je obelodanio da je homoseksualac.

Karl Nasib je postao prvi aktivni NFL igrač koji je saopštio da je homoseksualac. Američki fudbaler koji igra na poziciji "defanzivnog enda" za Las Vegas Rajderse "autovao" se u video poruci koju je objavio na Instagramu.

To je ubrzo postala najvažnija sportska vest u američkim medijima pošto je Nasib najpoznatiji igrač američkog fudbala koji je ovo učinio, ujedno i prvi koji je to obelodanio u toku karijere.

"Pozdrav ljudi, šta ima? Ja sam Karl Nasib i trenutno se nalazim u svojoj porodičnoj kući u Pensilvaniji. Hteo sam samo da poručim da sam gej", rekao je Karl Nasib u video-poruci koja je već šerovana više miliona puta.

"Već neko vreme to pokušavam, ali sada se napokon osećam dovoljno spremnim da skinem kamen sa grudiNadam se da jednog dana ovakvi video zapisi neće biti potrebni, ali do tada ću se potruditi da dam svoj doprinos u negovanju kulture i okoline koja prihvata i koja je osećajna", zaključio je američki sportista.

A post shared by Carl Nassib (@carlnassib)

28-godišnji igrač američkog fudbala je takođe objavio da donira 100.000 dolara jednog organizaciji koja radi na sprečavanju samoubistava kod LGBTQ+ mladog stanovništva u SAD.

Vredi reći i da je Karl Nasib dobio i podršku NFL komesara.