Za nešto više od mesec dana počinju Olimpijske igre, a iznenada se menja plan koji utiče i na Novaka Đokovića.

Premijer Japana Jošihide Suga nije odbacio mogućnost da se Olimpijske igre u Tokiju, od 23. jula do 8. avgusta, održe bez gledalaca, ukoliko glavni grad Japana bude pod vanrednim stanjem zbog kovida-19.

"Ukoliko na snazi bude vanredno stanje, onda ne možemo da odbacimo mogućnost da neće biti gledalaca na sportskim arenama", izjavio je Suga, a preneo Rojters.

Očekuje se da organizatori Olimpijskih igara u toku dana odluče da li će dozvoliti prisustvo navijača na stadionima.

Suga je ukinuo vanredno stanje u Tokiju prošle nedelje, ali je održao na snazi takozvano "kvazi vanredno stanje" sa pratećim restriktivnim merama do 11. jula. Više bi trebalo da se zna u toku današnjeg dana, ali ove vesti brinu i Novaka Đokovića

Najbolji svetski teniser izjavio je pred Rolan Garos da će igrati na OI ukoliko bude bilo navijača, dok nije siguran da li će ako ne bude.

"Koliko sam čuo, biće publike, samo domaće publike iz Japana. Mislim oko 20 ili 30 odsto kapaciteta. Ako nešto promene, ako ne bude publike, onda ću razmisliti da li želim da idem ili ne. Sada planiram da idem i veoma sam uzbuđen zbog toga", rekao je Đoković na konferenciji za novinare u Parizu na Rolan Garosu.

(MONDO/Tanjug)