"Ovo je bilo najvažnije takmičenje u mojoj karijeri", rekao je legendarni Amerikanac Rajan Lohti u suzama

Legendarni američki plivač Rajan Lohti (36) bolno se pomirio sa činjenicom da je njegovo šampionsko vreme prošlo.

Osvajao je zlatne medalje za Ameriku u različitim disciplama na svim Olimpijskim igrama od Atine 2004. pa do 2016, ali nije uspeo da se kvalifikuje za Tokio 2020.

Na njegovu veliku žalost, u petak je završio sedmi u trci na 200 metara mešovitim stilom i tužan napustio kvalifikacije američkog olimpijskog tima.

"Hteo sam toliko toga da dokažem svima", rekao je on u suzama.

Poznato je da je Lohti na Olimpijskim igrama u Riju učestvovao u velikom skandalu, kada je sa još trojicom američkih plivača napravio haos na jednoj benzinskoj pumpi, gde su polupali toalet.

Posle svega su čak i lagali da su opljačkani i zato ih je nacionalni olimpijski komitet kaznio na čak 10 meseci suspenzije posle incidenta. I posle toga je prošao kroz probleme, jer je 2018. suspendovan na 14 meseci zbog intravenoznog unošenja vitamina.

"Ovo je verovatno bilo najvažnije plivačko takmičenje u mojoj karijeri. Najviše mi je značilo. Kada sam propustio kvalifikaciono vreme, kao da sam izneverio sve i to je jedna od najtežih stvari s kojima moram da se suočim", rekao je Lohti.

Ipak, istakao je da još nije završio karijeru.

"Ostaviću plivanje kada budem prestao da se zabavljam. Volim ovaj sport, doveo me je na mesta o kojima ljudi mogu samo da sanjaju i na tome sam veoma zahvalan. Još mi je zabavno i nalazim različite načine da mi bude zanimljivo. Još hoću da se trkam", rekao je Lohti.