Doneta presuda, a nemamo pravu na žalbu.

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) kaznila je sa dva meča suspenzije srpsku reprezentativku Sanju Đurđević zbog ružnog gesta na meču između Srbije i Tajlanda u okviru Lige nacija koji je obišao planetu.

Srpska odbojkašica je pokazala "kose oči" što je okarakterisano kao rasistička poruka, iako je Đurđevićeva imala drugačije objašnjenje.

"Svesna sam greške i odmah nakon meča izvinila sam se celoj ekipi Tajlanda. Želela sam da se obratim svojim saigračicama porukom 'Sad ćemo početi da igramo odbranu poput njih'. Nisam htela da iskažem nepoštovanje ni prema kome. Naravno, to je bio nesrećan i ne previše pametan gest sa moje strane. Želim još jednom da se izvinim svim ljudima širom sveta koji su uvređeni zbog ovoga. Veliko hvala timu Tajlanda na razumevanju", napisala je Sanja, ali uzalud.

Po mišljenu FIVB, Srpkinja je ipak napravila potez kojim je uvredila reprezentativke Tajlanda na rasnoj osnovi. Sanja je več propustila meč protiv Belgije, a neće biti na raspolaganju Aleksandru Vladisavljevu ni za duel protiv Kanade, koji je na programu 12. juna.

Team SRB

I stand against all racism‼️
Fu** SRB Not Again
Unforgiven

- No.7 Ana Jaksic
- No.31 Sanja Djurdjevic

まじお前ら何してんだよ
まじふざけんな‼️
また人種差別行為かよ@volleyballworldpic.twitter.com/FfHDw0fZq1


Pored libera srpskog tima kažnjen je i Odbojkaški savez Srbije, koji će morati da plati 20 hiljada švajcarskih franaka.

Cela svota biće uplaćena u Fond namenjen za borbu protiv diskriminacije bilo koje vrste.

Ova presuda FIVB je već konačna pošto nije dozvoljena žalba.