Krizni štab je doneo odluku - samo pod ovim uslovima

Sednica Kriznog štaba održana je danas, donete su određene mere o popuštanju, a najavljeno je i da će se uskoro vratiti masovniji događaji "ako se izađe iz nesigurne situacije".

Za ljubitelje sporta to predstavlja u suštini samo dva pitanja – da li će moći da se gleda uživo večiti derbi u finalu Kupa Srbije, kao i finalna serija ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba u borbi protiv koronavirusa Zoran Gojković obratio se medijima posle toga, posle pitanja novinara o povratku publike na stadione zbog pada brojki i sve masovnije vakcinacije.

Gojković je rekao da je prvo neophodno da dođe do takve epidemiološke situacije kojom bi mogao da se izbegne novi eksplozivan rast zaraženih, a da je za to potrebno da se održi nivo vakcinacije.

"Isključivo je potrebno da uđemo u takvu epidemiološku situaciju da nemamo mogućnost za novi eksplozivan rast, a to će se desiti ako budemo održali ovaj vid vakcinacije. Ako nastavimo ovim tempom, do toga ćemo doći za šest nedelja od današnjeg dana. Tada možemo da govorimo da smo jednom nogom izašli iz loše situacije, a to nas vraća u normalne tokove koje smo imali pre epidemije. Naglašavam, uslov za sve ovo je – vakcinacija", rekao je Gojković.

Finale ABA lige počinje u nedelju, 16. maja, a finale kupa Zvezda – Partizan igra se 25. maja. Dakle, ako se nešto ne promeni, publike NEĆE biti na tim mečevima.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.