Poznato je i kada bi vlasnici 12 klubova želeli da Superlige Evrope započne svoj život.

Nastavlja se sa nagađanjima šta će biti sa evropskim fudbalom sada kada je otvorena "Pandorina kutija".

UEFA preti da će izbaciti klubove iz Lige šampiona i Lige Evrope i da bi zbog toga drugi mogli da profitiraju, ali 12 bogatih klubova ne odustaje od svoje ideje.

Oni žele da osnuju Superligu Evrope, a ceo projekat vodi Florentino Perez, prvi čovek Real Madrida. Njegov plan je 'procureo' u španskim medijima, pa novinar "La Galerne" Paul Tenorio otkriva neke nove detalje o tome kako će stvari funkcionisati u tom novom takmičenju.

Neke stvari su već poznate - za sada je 12 klubova deo te ideje, još tri će verovatno dobiti sigurno mesto u ligi, dok će preostalih pet mesta kompletirati ostali timovi na osnovu svojih rezultata u prethodnim sezonama.

Time bi se dobilo 20 timova u Superligi Evrope, ali najveća novina za sada je to da će oni "preoteti" trofeje iz Lige šampiona!

Naime, 12 klubova je stiglo do dogovora da će se trofeji svih klubova osvojenih u Ligi šampiona "preneti" u Superligu, umesto da se broj osvojenih trofeja "resetuje" i broji od nule.

To znači da će kada Superliga Evrope bude bila osnovana, Real Madrid početi da se takmiči sa 13 naslova prvaka, Milan sa sedam, Liverpul sa šest i tako dalje...

Tenorio navodi i da je za sada ideja da Superliga Evrope počne u avgustu 2021. godine, ali da ništa nije garantovano i da bi sve moglo da počne kasnije. Razlozi su jasni, mnogo toga je još potrebno da se uradi ne bi li ovaj "prebeg" iz UEFA bio u potpunosti izveden...

Šta će onda biti sa UEFA Ligom šampiona? Tenorio nudi svoje viđenje situacije.

"Biće zamenjena Superligom. UEFA će morati da odluči da li želi da pravi drugo kontinentalno takmičenje mnogo slabije dopadljivosti. Najnormalnije bi bilo da imaju jedno ili dva takmičenja za timove koji ne uspeju da se kvalifikuju za Superligu. Videćemo", navodi novinar inače blizak Real Madridu, jednom od klubova kolovođa čitavog projekta Superlige.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.