Zanimljive scene u Premijer ligi

Nastavljaju se brojne poruke protiv Superlige Evrope koju 12 bogatih klubova želi da osnuje nauštrb UEFA i njene Lige šampiona, a sada smo prvu poruku videli i na jednoj fudbalskoj utakmici.

Fudbaleri Lidsa iskazali su svoje nezadovoljstvo zbog poteza pomenutih klubova i to pred početak utakmice sa Liverpulom, jednog od 12 'klubova odmetnika'.

Lids i Liverpul u ponedeljak uveče igraju poslednji meč 32. kola Premijer lige, a pre meča su igrači Lidsa izašli u posebnim majicama.

Na njima je s jedne strane pisalo "Zaslužite je", jasno se odnoseći na ulazak u Ligu šampiona, dok je sa druge bilo napisano "Fudbal je za navijače".

Istu poruku je pokazao i Viktor Orta, sportski direktor Lidsa, raširivši pomenutu majicu iz lože na tribinama "Eland Rouda".

"Champions League. Earn it. Football is for the fans."

Leeds United went out on the pitch wearing these shirts in protest of the European Super League.pic.twitter.com/5qm0gCgLDK

Pre meča je i Jirgen Klop govorio o Superligi Evrope, istakavši da se njemu i dalje više dopada Liga šmapiona, ali pitanje je koliko će to bogatim vlasnicima malobrojnih klubova - među kojima je i Liverpul - zapravo biti važno...

Leeds United's sporting director, Victor Orta, has a clear message.

Football is for the fans

-@footballdailypic.twitter.com/dbRo0PoRqs

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.