Menadžer Liverpula ne bi da se stvari tako drastično menjaju kako je najavljeno...

Mnogo je bure u evropskom fudbalu podignuto u poslednja 24 sata, otkad je i zvanično objavljen plan 12 klubova da osnuju Superligu Evrope.

Među 12 klubova je čak šest iz Engleske, od kojih je jedan i dalje aktuelni šampion Liverpul. Ali njihov menadžer Jirgen Klop jasno se protivi igranju u kontinentalnoj Superligi.

Liverpul u ponedeljak uveče igra meč Premijer lige protiv Lidsa, čime se nastavlja njihova borba da se nekako domognu Lige šampiona, ukoliko to uopšte bude bilo moguće posle najavljenih poteza UEFA.

U svetlu svega toga je govorio i Jirgen Klop, menadžer Liverpula, koji očigledno ima stav suprotan onom koji zagovara uprava "redsa".

"Znam da će se nešto promeniti, nešto će morati da se promeni u budućnosti. Imam danas potpuno isto mišljenje o Superligi kao prethodnih dana. Teška je to odluka, ljudi nisu srećni zbog nje. A najvažniji deo fudbala su navijači i tim. Mene, stručni štab i igrače niko ništa nije pitao, tako da mi ništa pogrešno nismo ni uradili", poručio je Klop.

Liga šampiona je i dalje takmičenje broj jedan za nemačkog stručnjaka.

"Oduvek je moj cilj bio da budem deo Lige šampiona. I sada nam je cilj da izborimo mesto koje vodi u to takmičenje. Meni se sviđa ideja u kojoj i Vest Hem može da se kvalifikuje u Ligu šampiona. Ne bih voleo da to urade, jer mi želimo da se kvalifikujemo, ali mi se sviđa što svi imaju šansu", istakao je Jirgen Klop.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.