I Luis Figo ima šta da kaže...

Mnogo je protivnika najavljene evropske Superlige u fudbalu, koja bi mogla da startuje već ovog leta.

Najbogatiji klubovi Evrope "otcepili" su se od Evropske fudbalske federacije i ozvaničili početak novog takmičenja, koje uzrokuje tektonske poremećaje u fudbalu širom Evrope i svijeta.

Mnogo je onih koji su protiv ovakvog vida takmičenja, a jedan od njih je i legendarni Portugalac Luis Figo, koji je kritike na račun bogatih klubova uputio na Tviteru.

"Ova takozvana Superliga je sve, samo ne super. Ovaj pohlepni i okrutni potez bio bi katastrofalan za lokalne nivoe, ženski fudbal i širu lokalnu zajednicu, a sve u cilju kako bi se zadovoljile potrebe vlasnika koji gledaju samo vlastiti interes, koji su prestali da brinu o navijačima uz potpuno nepoštovanje sportskih vrednosti", napisao je nekadašnji as Barselone, Reala i Intera koji su sigurni učesnici novoformiranog takmičenja.

This so called « Superleague » is anything but « Super ». This greedy and callous move would spell disaster for our grassroots, for women’s football, and the wider football community... (1/2)

UEFA i FIFA su tokom dana saopštili da planiraju da igračima-učesnicima ovog projekta zabrane nastupe za nacionalne timove u takmičenjima koja organizuju, a ovog popodneva održava se i sastanak Izvršnog komiteta Evropske fudbalske federacije, na kojem je izglasan novi model Lige šampiona koji bi stupio na snagu 2024. godine.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.