Aleksandar Čeferin kratko objasnio kakav je čovek Andrea Anjeli.

Raskol u evropskom fudbalu, UEFA na jednu, a evropska Superliga na drugu stranu. Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin oštro reaguje na najavu novog takmičenja, preteći klubovima i igračima, ali ima poruku i o bivšem prijatelju.

Andrea Anjeli, čovek kog su italijanski mediji označili kao glavnog čoveka za izdaju, stvarno se našao na udaru Slvoenca.

Nakon konferencije na kojoj je najavio oštre kazne, Čeferin je kratko prokomentarisao Anjelijevo ponašanje.

''Neću puno govoriti o Andrei Anjeliju. To je čovek koji me je najviše razočarao. Nikada nisam video nekoga ko toliko laže, konstantno'', rekao je Aleksandar Čeferin.

Detalji njihove poslovne saradnje, koja bi možda mogla da se opiše i kao prijateljstvo, tek će isplivati na površinu. Za sada znamo samo jedan detalj.

''Razgovarao sam sa njim u subotu popodne. Rekao mi je da ništa ne brinem, da su to glasine i da će me ponovo nazvati za sat vremena. Isključio je telefon, više se nije javio, a sutradan su stigle informacije o formiranju Superlige Evrope'', objasnio je Slovenac.

Prvi čovek Juventusa podneo je ostavku na mesto predsednika ECA i zatim zauzeo poziciju potpredsednika u Superligi Evrope. Andrea Anjeli je četvrti član porodice koji upravlja Juventusom, a pored toga je deo upravničke strukture i u Fiatu, gigaantu italijanske automobilske industrije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.