"Kome smeta jaka FK Vojvodina i u čijem je intertesu destabilizacija Kluba?", pitaju se oni.

Nenad Lalatović već duže vreme nezadovoljan je stanjem u Vojvodini. Prvo je tražio da se igračima i zaposlenima isplate sve zaostale zarade, dok je u poslednje vreme fokus na budućnosti kluba u kojoj deluje da nema njega.

Mladi trener se zapitao zbog čega njemu i članovima stručnog štaba, kao i pojedinim igračima, nije ponuđen novi ugovor kada su ostvarili sve što su zacrtali?

Najavio je zbog toga da odlazi iz kluba, a pred utakmicu sezone u polufinalu Kupa Srbije protiv Partizana, na kojoj je neizvesno da li će biti njega, oglasili su se i Ujedinjeni navijači Vojvodine koji su medijskim kućama prosledile saopštenje o aktuelnoj situaciji u klubu.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti.

"Povodom najnovijih dešavanja u vezi sa aktuelnom situacijom u FK Vojvodina, na koje je ukazao Šef stručnog štaba Nenad Lalatović, ujedno najuspešniji trener u istoriji fudbalskog kluba, Ujedinjeni navijači Vojvodine, obaveštavaju sportsku i vojvodinašku javnost da, je situacija u Klubu zabrinjavajuća.

Taman kada se učinilo da sveukupna situacija u Fudbalskom klubu Vojvodina ide u dobrom smeru, odnosno kada su isplaćene sve zaostale zarade igračima i radnoj zajednici, osvojen Kup Srbije, ponovo ostvaren plasman u polufinale kupa Srbije, kontinuirano stabilno treće mesto u Super ligi Srbije, potpisani ugovori sa talentovanim mladim igračima iz omladinskog pogona, dolazi do neočekivane destabilizacije Kluba od strane pojedinih članova Upravnog odbora.

Šef stručnog štaba - Nenad Lalatović dotakao se aktuelnog problema i putem sredstava javnog informisanja upozorio javnost na trenutnu situaciju u Klubu. Postavlja se pitanje, da li su lični interesi pojedinaca, članova Upravnog odbora, važniji od stabilnosti Kluba. Stiče se utisak, da nekom smeta jaka FK Vojvodina, odnosno da se tendenciozno opstruiše normalan rad Kluba. Na koji drugi način objasniti kreiranje vanredne situacije u Klubu, koja se nažalost projektuje od onih kojima je Klub poveren na rukovođenje.

Samim tim, Ujedinjeni navijači Vojvodine, postavljaju pitanje: Kome smeta jaka FK Vojvodina i u čijem je intertesu destabilizacija Kluba???

Stoga, apelujemo na celokupnu sportsku i vojvodinašku javnost, da shvate ozbiljnost situacije sa kojom je FK Vojvodina suočena, odnosno pozivamo sve one kojima je FK Vojvodina u srcu da se uključe u rešavanje aktuelnih problema, kako bi zajedničkim angažmanom obezbedili normalno funkcionisanje Kluba", navodi se u saopštenju koje potpisuju Ujedinjeni navijači Vojvodine.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.