Katalonski advokat koji je nedavno seo u fotelji mora da promeni mišljenje.

Živimo novu fudbalsku realnost. Najbogatiji klubovi Evrope, bez Bajerna i PSŽ-a, odlučili su da naprave nešto svoje i drugačije. Potpuno novu ligu.

U toj grupi timova je i Barselona, koja će zajedno sa još 11 osnivača igrati Superligu Evrope, zatvoreno takmičenje koje će biti u vlasništvu klubova. Katalonski gigant jedan je od tri španska tima u takmičenju, ali nije baš jasno kako je dotle stigao.

Da se pitao Đoan Laporta, aktuelni predsednik kluba, oni ne bi igrali?

''To takmičenje će poremetiti biznis u fudbalu. U pitanju je samo novac, a razmišljanje o velikoj zaradi srušiće suštinu ovog prelepog sporta'', istakao je Đoan Laporta nedavno.

Ali, nije sve u njegovim rukama. Ili možda jeste? 

Kada je napuštao klub prethodni predsednik Katalonaca saopštio je da su dogovorili uslove oko pristupanja, ali da klub mora to da potvrdi i pod novim rukovodstvom.

''Mogu da otkrijem da smo prihvatili sve uslove da postanemo deo Superlige. Konačnu odluku o tome moraće da donese naredna klupska uprava'', rekao je njegov prethodnik Bartomeu kada je odlazio iz kluba.

Izgleda da je i Đoan Laporta promenio mišljenje. U premijernom izdanju Superlige Evrope igraće i Barselona, klub čiji je predsednik nedavno bio protiv takve ideje.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.