Spremite se za fenomenalan vaterpolo!

Srbija i Beograd će u naredne tri godine biti centar evropskog vaterpola! 

Vaterpolo klub Novi Beograd je objavio sjajnu vest o kojoj se pričalo i ranije. Sada je i zvanično da će se završni turnir Lige šampiona igrati u Beogradu. 

VK Novi Beograd i VS Srbije su dobili podršku LEN-a pa će u tekućoj sezoni i naredne dve organizovati završni turnir najvažnijeg klupskog vaterpolo takmičenja. 

Na konferenciji za medije održanoj tim povodom na bazenu SC "11. april", predsednik VK Novi Beograd Goran Mandić i generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Nemanja Marijan javnosti su najavili organizaciju ovih događaja, koji su od izuzetnog značaja za srpski vaterpolo.

"Ove godine finalni turnir Lige šampiona održaće se od 3. do 5. juna na našem bazenu "11. april". Ponosni smo jer smo uradili veliku stvar za srpski klupski vaterpolo. Veliko mi je zadovoljstvo i zbog toga što je naš klub dobio vajld kard i igraće završnicu Lige šampiona 2022. i 2023. godine. Koristim priliku da se javno zahvalim Gradu Beogradu, Olimpijskom komitetu Srbije, Sportskom savezu, Vaterpolo savezu Srbije, Ministarstvu za omladinu i sport i Vladi Republike Srbije, jer bez njihove pomoći naš klub ne bi dobio ovo domaćinstvo", rekao je predseddnik VK Novi Beograd Goran Mandić i dodao:

"Bitno je da smo vratili Beograd na svetsku i evorpsku vaterpolo mapu, i kao klub učinićemo sve da tako i ostane. Zahvaljujem se i Aleksandru Šoštaru, Vladimiru Vujasinoviću kao i Aleksandru Šapiću koji su svojim kontaktima u svetskoj vatepolo federaciji i evropskoj vaterpolo federaciji doprineli da naš klub dobije organizaciju ovog turnira. Verujem da će Beograd u naredne tri godine biti dobar domaćin", zaključio je on.

Iz Vaterpolo saveza Srbije su takođe istakli veliko zadovoljstvo povodom ovakve počasti za Beograd i Srbiju. 

"Veliko mi je zadovoljstvo što se veliki evropski sportski događaj vraća u Beograd. Vaterpolo savez Srbije ima ulogu suorganizatora u ovom takmičenju, VK Novi Beograd će poneti najveći teret i zahvaljujem im na tome što su uspeli da u naredne tri godine vrate završnicu Lige šampiona u Beograd. Nadam se da ćemo sledeće godine u završnici turnira gledati još neki od srpskih klubova, i da će i drugi naši klubovi pokazati ambicije koje pokazuje VK Novi Beograd", rekao je generalni sekretar VSS Nemanja Marijan.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.