Moraćemo da sačekamo još za detaljnu dijagnozu

Dobro je! Jezivo je izgledao snimak nesreće Horhea Martina u trci za Veliku nagradu Portugala u MotoGP-u, ali ispada da nije previše povređen.

Prema rečima španskog lekara Anhela Ćartea, Martin je "dobro, svestan je i orijentisan". Naravno, nema govora o skorom sedanju na motor i definitivno se neće vraćati na stazu ovog vikenda.

On je odmah posle nesreće bio svestan, ali je posle izgubio svest, pa je prenet u bolnicu.

"Neurološki je sve normalno, on je sve vreme bio u stanju koje nazivamo svesnim, ali je trpeo velike bolove. Prva dijagnoza je potres mozga, višestruke povrede i uboje, a postoji mogućnost da ima prelome u šaci i stopalu. To nismo mogli ovde da utvrdimo jer je loš renten. Zato ćemo ga prebaciti u bolnicu Faro i tamo ćemo obaviti i kompletno CT skeniranje", rekao je Ćarte za španske medije.

Svi ljubitelji moto sporta su se uplašili kada su videli jeziv snimak, prva prognoza je da nije ozbiljno koliko je moglo da bude.

"Nije ozbiljno, ali uzdržani smo. Moraćemo da vidimo kako će biti danas sa kontuzijama, da li će se razvijati i da vidimo postoje li frakture ili ne. Ako postoje, ne znam da li će morati na operaciju. Za to ćemo morati da sačekamo skener. Za sada deluje da je šaka ozbiljnija nego stopalo, a koleno za sada deluje normalno", rekao je Ćarte.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.