Nije mu bilo lako da donese odluku, ali je ponosan

Nedavno je rukometna reprezentacija Srbije dobila veliko pojačanje iz Mađarske, Uroša Borzaša, a sada je i rukometaš francuskog porekla spreman da obuče srpski nacionalni dres.

Rukometaš Dragan Pešmalbek (25) novi je član rukometne reprezenacije Srbije objavio je RSS. Pešmabelk je prethodno nosio dres najtrofejnije rukometne sile - Francuske, iste zemlje iz koje je došao i mladi fudbaler Dejan Kuzmanović koji će umesto za "Trikolore" da igra za Srbiju.

 Momak koji igra na poziciji pivota dete iz mešovitog braka Francuza i Srpkinje, razvijao se u zemlji "Trikolora", ali je sada odlučio da se zaigra za majčinu domovinu!

"Proteklih par nedelja sam puno razmišljao na ovu temu. Nije bilo lako doneti konačnu odluku, ali izabrao sam Srbiju i ne gledam više šta je bilo. Gledam samo napred. Jako sam ponosan što ću nositi srpski dres, države odakle mi je majka Snežana. Sa selektorom Tonijem Đeronom sam prvi put razgovarao posle njegove promocije prošlog leta. Zvao me je, pitao da li bi želeo da igram za reprezentaciju i rekao da ako budem bio u formi najozbiljnije računa na mene", poručio je Pešmalbek koji nastupa za Nant.

"U to vreme je i u Francuskoj došlo do promene selektora i želeo sam da vidim planove novog selektora Žila", rekao je rukometaš.

On je za Francusku poslednji put odigrao 2018. godine kao juniorski reprezentativac što bi trebalo da znači da na raspolaganju Srbiji može da bude odmah.

Pešmalbek je istakao da je srećan što će obući dres Srbije, kao i to da već neko vreme usavršava srpski jezik.

"Moja mama je isto bila rukometašica. Rođena je u Loznici, ali je posle dugo živela u Valjevu. Život je odveo u Francusku gde je i ostala. Srećna je što ću igrati za Srbiju. Znam da će i celokupna familija u Srbiji biti oduševljena kada bude saznala", ispričao je novi član rukometne selekcije Srbije.

"Učim srpski već godinama i sada je to mnogo bolje. Verujem da neću imati problema sa komunikacijom, momci su dobri, verujem da će biti od pomoći ako bude trebalo. Poteškoća će biti sa gramatikom, ali važno je da razumem sve što se bude govorilo. Čujem da je odlična atmosfera u timu, već sam pričao sa nekim igračima. Ubeđivali su me da zaigram za Srbiju. Imam i saigrača u klubu Milana Milića, koji me je već duže vreme ubeđivao da donesem takvu odluku. Srećan je, isto kao i ja. U petak sam obavestio Žila i ljude iz tamošnje Federacije o svojoj odluci. Odmah zatim sam se javio direktoru Ratku Nikoliću i selektoru Đeroni", zaključio je Pešmalbek.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.