Možda to nije najbolje investiran novac...

Nova sezona u Formuli 1 počela je za vikend Velikom nagradom Bahreima na kojoj je uz dosta kontroverzi pobedio Luis Hamilton, ali nije to jedini događaj koji je obeležio trku...

Debitant u "najluđem cirkusu" Nikita Mazepin iz ekipa Has na neslavan način je završio svoju prvu trku. Mladi ruski vozač je bio daleko najsporiji u kvalifikacijama, počeo je sa poslednje pozicije - i slupao se već u prvom krugu.

Mazepin je solidno krenuo, dobro prošao dve krivine, ali je treća već za njega bila prekomplikovana i izleteo je sa staze. Udario je u zaštitnu ogradu i srećom prošao je bez povreda.

Nikitina prva trka je tako potrajala samo dvadesetak sekundi, a u Formulu 1 je stigao praktično samo zato što je njegov otac ruski oligarh Dmitrij Mazepin uložio ogroman novac u Has, pa su zauzvrat morali da angažuju njegovog sina.

Nikita je već pred start sezone bio u centru pažnje zbog snimka "vatanja" koji se pojavio na društvenim mrežama, a videćemo koliko će ga otac trpeti u Hasu ako rezultati ne budu bolji...

Rus je prethodno bio test vozač Fors Indije, takmičio se i u Formuli 2, ali nije napravio ništa što bi ga "povuklo" u elitu, sve dok otac nije umešao prste i odlučio da pored Mika Šumahera vozi i njegov ljubimac.

To za sada nije upalilo.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.