Odbojkaš Nikola Rosić: Mozzart kao i uvek ima sjajne ideje, podržava sport i sportska dešavanja

Za najveća dostignuća u sportu neophodno je mnogo odricanja, rada, upornosti, talenta… Ali za prve korake potrebna je samo želja.

Kompanija Mozzart u saradnji sa legendarnim sportistima pokreće projekat Besplatne škole sporta kako bi motivisala mlađe naraštaje i usmerila ih ka sportskim terenima. Oko 300 dečaka i devojčica šest meseci imaće priliku da treniraju fudbal košarku, odbojku i rukomet u Beogradu, Nišu i Aranđelovcu, potpuno besplatno!

Uvertira će biti javni časovi sa asovima, na kojima će biti odabrani polaznici svake školice. Prvi će na teren istrčati budući fudbaleri 4. aprila na Zvezdari, zatim će proslavljena odbojkašica Vesna Čitaković pomoći u odabiru na času odbojke 10. aprila na Novom Beogradu, reprezentativac Srbije Stefan Jović će podržati decu koja vole košarku 17. aprila u Nišu, a Ratko Nikolić će 25. aprila u Aranđelovcu okupiti one koji žele da se oprobaju u rukometu.

Ideja za ovaj projekat potekla je sa terena FK Mladi Mabat gde je Milorad Bajić osnovao školu Trening plus za sve klince, sa životnim uverenjem da sport treba da bude dostupan svoj deci.

"Fudbalu želimo da vratimo stare vrednosti, da deci omogućimo prostor, motivisane trenere, rekvizite, opremu. I da roditelje potpuno rasteretimo bilo kakvih materijalnih izdataka. U moje vreme se članarine nisu plaćale. Jedini uslov je bio talenat na osnovu koga si se borio za mesto u ekipi. Ako je moglo tada, ne vidim zašto ne bi moglo i sada", kaže Bajić, koji će trenirati decu.

"Izuzetno mi je drago što je kompanija Mozzart, koja nam je nedavno pomogla sa važnom donacijom, na primeru škole Trening plus došla na ideju da osnuje Besplatne škole sporta i što će finansirati njihov rad šest meseci. Tako je, pored fudbala, dala podršku i besplatnim školama odbojke, košarke i rukometa."

Akciju su podržali mnogi proslavljeni sportisti među kojima je i plejmejker Srbije Stefan Jović, koji zna koliko će javni čas košarke značiti klincima iz Niša,kao i cela školica.

"Za decu je nekada najbolji poklon bila lopta, jer su više vremena provodili napolju - na igralištu su se družili, nadmetali i ispitivali svoje mogućnosti u raznim sportovima. Talenat, posvećenost i trud su bili dovoljni da ih spazi neki lokalni klub, u kome bi mogli da treniraju i razvijaju se bez obzira na platežne moći roditelja. Danas se dosta novca na mesečnom nivou izdvaja za članarine, a kroz ovakve projekte želimo da pošaljemo važnu poruku – sport bi trebalo da bude dostupan svoj deci. Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam deo sjajnog tima koji će se u narednom periodu truditi da podiže svest o ovoj važnoj temi, a hvala Mozzartu što će kroz ovu akciju spojiti decu sa njihovim uzorima."

Najbolje devojčice iz besplatne škole odbojke na Novom Beogradu će dobiti priliku da odu na Play Volley kamp, a slične nagrade očekuju i ostale polaznike školica – mesto u kampu Dejana Stankovića (Deki 5), Miloša Teodosića (Teo 4), kao i u kampu Ratka Nikolića.

"Mozzart kao i uvek ima sjajne ideje, podržava sport i sportska dešavanja", naglašava Rosić, koji zajedno sa Aleksandrom Atanasijevićem vodi kamp Play Volley.

"Živimo u vremenu epidemije, susrećemo se sa raznim poteškoćama u sportu i veoma je važno obezbediti besplatne časove deci, koja će na taj način biti motivisana i ostvariti početke u sportu u kojem možda jednoga dana postignu vrhunske rezultate. Bitno je da javne ličnosti podrže mlade i decu koja žele da se bave sportom. Najveća podrška je nesumnjivo porodica, ali velika imena mogu dodatno da motivišu i podstaknu decu da umesto telefona, igrica i društvenih mreža, odaberu teren i druženje uživo. To je važno pre svega za pravilan rast i razvoj dece."

Decu možete prijaviti putem mail adrese [email protected] do dva dana pred javni čas, dakle za fudbal do 2. aprila, za odbojku do 8, za košarku do 15, a za rukomet do 23. aprila.Za fudbal i košarku mogu se prijaviti dečaci od 7 do 10 godina,za odbojku devojčice od 8 do 11 godina, a za rukomet dečaci i devojčice od 8 do 11 godina.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.