Vajt se revanširao za poraz i vratio na pravi put

Ovog puta nije bilo nikakvih iznenađenja. Letos je Aleksandar Povjetkin dva puta ustajao sa poda, a onda brutalnim aperkatom poslao Dilijana Vajta u nesvest. Britanac ovog puta nije pravio greške i za manje od 12 minuta je nokautirao žilavog Rusa.

Prvi meč održan je u dvorištu promotera Edija Herna, a ovaj je bio na Gibraltaru, malenoj teritoriji Britanije u Španiji.

Vajt je u prvom meču bio nestrpljiv da dokaže da je sazreo da se bori za titulu, što je 41-godišnji Povjetkin znao da kazni. Ovog puta Britanac nije žurio, ali čim mu se ukazala prilika, iskoristio je. Bilo je to u četvrtoj rundi.

brutal KO Dillian Whyte Vs Alexander Povetkin boxing WBC interim heavyweight title fight newpic.twitter.com/hVYeSs66io

"Žao mi je samo što ga nisam dokrajčio u prvoj rundi. Nije trebalo ni prvi put da izgubim. Bio sam ljut na sebe, napravio sam smešnu grešku i platio za nju. Od prve runde sam bio na njemu, bio sam u iskušenju da navalim, ali to nije pametno, jer je on i dalje veoma jak", rekao je Vajt posle meča.

"I dalje mislim da mogu da budem šampion. Koga god da pogodim tom levicom, ide na pod", dodao je on.

Vajt sada ima skor od 28 pobeda, 19 nokautom i dva poraza. On u aprilu puni 33 godine i sada se nada da će se boriti sa pobednikom duela Tajson Fjuri-Entoni Džošua. Prvi poraz u karijeri doživeo je upravo od Džošue.

Povetkin je sada na 35 pobeda, tri poraza i jednom nerešenom borbom. Pre ovoga je gubio samo od Vladimira Klička i Džošue. Sada ima 41 godinu, 2004. je bio olimpijski šampion i možda mu je vreme da razmišlja o penziji...

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.