Afrika ima još jednog šampiona, "Predator" nemilosrdan u revanšu!

UFC ima novog kralja teške kategorije! Kamerunac Frensis Nganu nokautirao je u drugoj rundi Amerikanca hrvatskog porekla Stipa Miočića, osvojio toliko željeni pojas, ispunio san i ispisao jednu predivnu priču modernog sporta!

Nganu je odrastao u bedi i nemaštini, radio je kao dete u rudniku soli, odrastao je bez oca, domogao se Evrope, bio član ulične bande, beskućnik, sa 26 je počeo da se bavi borilačkim veštinama i sada, sa 34 godine je postao šampion!

Prva stvar koju je uradio posle meča je da obeća da će odneti pojas u svoje selo u Kamerunu i postaviti ga tako da ga svi vide i znaju da mogu da ostvare svoje snove.

Što se tiče same borbe, ovo je bio revanš u kome smo videli koliko je Nganu napredovao, ali i koliko Stipe zaista nije ličio na sebe.

Nganu je odmah zauzeo centar kaveza, Miočić se držao na distanci da bi izbegao brutalnu snagu svog protivnika. Kamerunac se odlično branio od spuštanja u parter, što mu nije polazilo za rukom u prvom duelu.

Najznačajniji trenutak prve runde bio je kada je "Predator" pogodio Miočića nogom u glavu, ali je šampion to odlično podneo.

Druga runda je počela niskim udarcima nogom, a onda je Nganu levim krošeom poslao Miočića na pod. Hrvat je ustao, ali je Kamerunac nastavio da ispaljuje "projektile", od kojih je jedan ponovo poslao Stipu na pod. Predator je uspeo da uputi još jedan udarac, a onda je sudija zaustavio meč.

Oh, wow!pic.twitter.com/a1rRBsfBw0

Nganu se posle meča zagrlio sa Kamaru Usmanom, šampionom velter kategorije, koji je bio u njegovom timu večeras. Njih dvojica i šampion srednje kategorije Izrael Adesanja su tri UFC šampiona rođena u Africi.

Usman je Amerikanac nigerijskog porekla, a Adesanja je Novozelanđanin takođe rođen u Nigeriji.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.