Kreće na pripreme

Zbog povrede nismo mogli da je ispratimo na Evropsko prvenstvo, ali nedavno su stigle vesti da se oporavlja, što je sada i potvrđeno.

Najuspešnija srpska atletičarka Ivana Španović u potpunosti se oporavila od povrede, a tu informaciju potvrdio je i njen trener Goran Obradović za "Sportski žurnal".

Ivana je spakovala kofere za Dubai gde započinje pripreme koje će da traju narednih pet nedelja. Obradović je zadovoljan jer se situacija sa povredom brzo završila.

"Doktor Jovan Đurović, lekar u reprezentaciji i šef medicinskog tima, koji brine o zdravlju moje pulenke, najavio je pre nešto više od dve nedelje za "Sportski žurnal" da će Ivana veoma brzo početi s treningom. Kao i uvek, dijagnoza ovog vrhunskog stručnjaka pokazala se tačnom", naveo je Goran Obradović za "Žurnal".

Ivanin trener detaljnije je objasnio povredu prvakinje sveta.

"Bila je u pitanju zadnja loža leve, odrazne noge. Ispostavilo se da je reč o spazmu, a ne o rupturi. Da se dogodilo nešto ranije verovatno bi uspela da se oporavi, ali je tajming bio loš, problem je nastao na poslednjem važnom treningu, zato smo morali da odustanemo od odlaska na šampionat", objasnio je Obradović koji je dodao da Ivana trenira već deset dana.

Sledeće takmičenje za koje će Španovićeva biti spremna održava se u Kalamati 22. maja. Ivanin trener podsetio je i da postoji plan da naša atletičarka učestvuje u Dijamantskoj ligi.

"Planiramo da učestvujemo i čekamo da vidimo da neće biti pomeranja kao prošle godine. Proći ćemo kroz sve mitinge ove velike serije na kojima bude skoka udalj za žene. Očekujemo već u maju lepe rezultate".

(MONDO/Sportski žurnal)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.