Zoran Gajić ili Vladimir Grbić? Ako pitate Aleksandra Boričića, predsednika Evropske odbojkaške federacije (CEV), njegov glas ide mlađem kandidatu za prvog čoveka Odbojkaškog saveza Srbije.

"Povodom Izborne skupštine OSS želim da obavestim odbojkašku javnost da obojica kandidata, i Vladimir Grbić i Zoran Gajić, zaslužuju poštovanje i ugled za doprinos koji su dali za razvoj naše organizacije i postizanje sjajnih rezultata", navodi se u saopštenju Boričića.

Bivši predsednik nacionalnog Saveza je, ipak, odlučio da podrži Grbića, a objasnio je i zašto.

"Moram da istaknem da u ovom trenutku Vladimir Grbić ima moju punu podršku zbog toga što je osam godina proveo na mestu potpredsednika Saveza, upoznao je kako uspešan Savez funkcioniše i sam dao veliki doprinos u osvajanju velikih trofeja, a posebno u osvajanju prve evropske medalje u odbojci na pesku", naveo je Boričić.


"To iskustvo i osam godina provedenih u Savezu mu u ovom trenutku daje veliku prednost i nadam se, da će sa svojim saradnicima, ukoliko bude izabran, još više unaprediti rad OSS i omogućiti još bolje uslove svim igračima i igračicama", dodao je.

Izborna Skupština OSS održaće se u nedelju, 27. novembra.

Prethodni predsednik Nenad Golijanin smenjen je posle samo šest meseci, zato što je na kongresu FIVB bio uzdržan prilikom glasanja o prijemu Kosova u članstvo te organizacije.