Studira psihologiju, govori pet jezika, igra rukomet na najvišem nivou... Tačnije - igraće ga do kraja aktuelnog ugovora sa Rajn Nekar Levenom.


Jedan od najboljih rukometnih šutera sveta, Kim Ekdal Du Ric, rekao je zbogom rukometu, iako mu je tek 27 godina (rođen 28. jula 1989).

Njegova želja je da se posveti putovanjima po svetu i da proučava strane kulture. Vest zvuči iznenađujuće, ali ne i za one koji dobro poznaju švedskog reprezentativca.

Ekdal nikada nije bio tipičan sportista profesionalac. Iako ima "jak" ugovor sa bundesligašom, njegov način života je više nego skroman. Za razliku od mnogih kolega Šveđanin ne vozi skup automobil i živi u skromnom stanu sa devojkom u studentskom gradu Hajdelbergu, između Frankfurta i Štutgarta.

"Ova odluka mora da se poštuje. Kim nema samo talenat za rukoemt, već za mnoge druge stvari van sporta. Žao nam je što će ovaj sport ostati bez takvog igrača, ali to je on", rekao je bivši švedski rukometaš Magnus Anderson.

Ekdal je odigrao 75 utakmica za selekciju "tri krune". Sa Švedskom je bio drugi na Olimpijskim igrama u Londonu. Ugovor sa nemačkim timom ima do kraja sezone. 

Srpska publika imala je priliku da ga dobro upozna tokom Evropskog prvenstva u Beogradu 2012. godine.