Kongo ima neverovatno oružje u napadu!

Počelo je Svetsko prvenstvo u rukometu, a dok su Japanci napravili najveće iznenađenje, najveći hitje sigurno Kongo! 

Afrička selekcija je privukla pažnju iako su izgubili od Argentine 28:22, a razlog je Gotje Mvumbi Tjeri, njihov pivotmen.

Ovaj 26-godišnjak je svojom građom privukao pažnju svih koji gledaju Svetsko prvenstvo! Na zvaničnom sajtu piše da ima 176 centimetra i 89 kilograma, neki izvori govore da je visok 192 centimetra i da ima 110 kilograma... A na terenu se vidi da ni jedna ni druga informacija nisu tačne.

Gotje je sigurno najteži igrač ne samo ovog Svetskog prvenstva već i verovatno u istoriji takmičenja. Iako u odbrani ne može mnogo u napadu je skoro pa nezaustavljiv! 

Partido complicado para Argentina en su debut mundialista en Egipto: Congo está siendo un rival más difícil de lo esperado y pierde 14-13. El pivote Gauthier Mvumbi Thierry es uno de los jugadores destacados de los africanos en ataque. Imparable para la defensa albiceleste.pic.twitter.com/eiiI3SwHHp

Za samo 11 minuta na terenu dao je četiri gola Argentini. Pred početak prvenstva je rekao da je njegov tim tu da se dobro zabavi, a da mu je cilj da Mikelu Hansenu skine traku sa glave! 

Mi nuevo ídolo deportivo, el Tanque Mvumbipic.twitter.com/HIEmW62EtN

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.