Najbolji svetski MMA borci od sada mogu da se opuste uz marihuanu.

Neobična stvar u svetu sporta desila se početkom 2021. godine. Iako nismo mogli da zamislimo da će MMA da legalizuje upotrebu marihuane, borci u UFC organizaciji neće biti kažnjavani zbog njene upotrebe!

Ovo je odluka koju su doneli u saradnji sa Američkom anti-doping agencijom (USADA), pa će marihuana biti skinuta sa liste nedozvoljenih supstanci.

Zapravo, postoji jedan izuzetak, jer je UFC kao organizacija zadržao pravo da diskvalifikuje i kazni borca za kog posumnja da je marihuanu koristio namerno, kako bi popravio svoje šanse u borbi. Sve to je objasnio potpredsednik organizacije, Džef Novicki.

''Vodićemo računa šta je borac koristio na dan meča, a ne čime se bavio nedeljama ili mesecima ranije. Tu povlačimo crvenu liniju. Kod naših ranijih pozitivnih slučajeva takmičari su kažnjavani i kada nisu imali zakazane mečeve'', naveo je on.

Najpopularnija svetska organizacija u MMA je svesna da borci koji su pod ugovorom sa njom nekada koriste marihuanu kako bi smanjili bol ili se relaksirali, pa planira da im omogući to. Zato je u ovom sportu došlo do ogromne promene.

Svojevremeno su MMA borci kažnjavani i višegodišnjim suspenzijama, poput one za Nika Dijaza, zbog korišćenja marihuane.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.