"Mama i tata su bili tada u publici...", prisetio se Karabatić.

Trofejni rukometaš Nikola Karabatić neće igrati na Svetskom prvenstvu u Egiptu, ali je i pored toga uspeo da "zakuva" staro rivalstvo Hrvatske i Francuske.

Jedan od najboljih rukometaša svih vremena vodio je tokom prethodnih deceniju i po velike bitke sa Hrvatskom, i češće izlazio kao pobednik, a gostujući uživo na HRT kazao je da mu je najdraža pobeda u karijeri upravo protiv "kauboja".

"Najdraža titula mi je ona na Svetskom prvenstvu 2009. u Hrvatskoj", iskreno je uz osmeh odgovorio Nikola Karabatić gostujući na hrvatskoj televiziji.

"Mama i tata su bili tada u publici, gledali su s tribina utakmicu. To je trenutak moje karijere koji nikada neću zaboraviti, pred 15.000 Hrvata koji su bili protiv nas i protiv mene... Ma, nikad to neću zaboraviti".

Inače, na tom susretu Karabatić i nije blistao, dao je dva gola, ali je i to bilo dovoljno da ih "ućutka".

Nikada ga nisu preterano voleli u Hrvatskoj pošto je odbio mogućnost da zaigra za njih, a posle ovog komentara još manje će im biti drag.

Karabatić je inače rođen u Nišu, majka mu je Srpkinja i otac mu je Hrvat, a oboje su se bavili rukometom. Pošto je otac Branko dobio posao u Francuskoj, cela porodica se preselila napad, a na kraju su braća Nikola i Luka odlučili da igraju za "trikolore".

“Ja sam i Srbin i Hrvat. Imam korene u obe zemlje i na to sam jako ponosan. Francuska je moja domovina, ali mi je drago što vučem korene iz bivše Jugoslavije", pričao je Karabatić.

Karabatić je sa Francuskom osvojio dva olimpijska, četiri svetska i tri evropska zlata.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.