Otac mu je bio dvostruki šampion Evrope, a on sada kreće svojim putem - daleko od Beograda.

Jedan od najtalentovanijih mladih makedonskih košarkaša, 17- godišnji Mihail Naumoski (205 centimetara), potpisao je dvoipogodišni dogovor sa MZT Skoplje, saopštio je skopski klub.

Kako se navodi, mlađi sin nekadašnjeg legendarnog makedonskog reprezetativca Petra Naumoskog (na slici) u MZT dolazi iz Crvene zvezde i radi se o krilnom košarkašu koji "bez problema pokriva pozicije tri i četiri".

Mihail Naumoski, dodaje se, do sada je igrao i za skopski Vardar i turski Galatasaraj i njegovim dovođenjem "MZT Skoplje Aerodrom produžava sa naporima da u svojim redovima ima najtalentovanije makedonske košarkaše u ovom trenutku". 

Prema dogovoru, Mihail će ovu sezonu odigrati u drugom timu makedonskog šampiona MZT Skoplje Uni banka, koji se od ove godine takmiči u Prvoj ligi.

Uprava skopskog kluba od mladog Naumoskog "očekuje veliku pomoć u borbi za zadržavanje prvoligaškog statusa", navodeći da će nakon završetka ove sezone Mihail "dobiti 'prekomandu' u prvi tim MZT za koji će igrati naredne dve sezone".

Mihail Naunoski je za klupski sajt rekao da "jedva čeka da se zvrše sve formalnosti oko dogovora da bi mogao da obuče dres MZT Skoplje".

"Daću sve od sebe da opravdam datu šansu i da prenesem znanje i iskustvo dobijeno treniranjem i igranjem u Crvenoj zvezdi i u Galatasaraju", rekao je 17-godišnji Naumoski, koji je pozivan u kadetsku reprezentaciju Italije.

(Beta)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.