"Strah, anksioznost i frustracija su se uvukli u tim"

Ubedljivo je Partizan dobio Trento na početku Top 16 faze Evrokupa, što je jako važno i za nastavak takmičenja, ali i psihološki za uzdrmani tim.

Trener Sašo Filipovski se nada da će ovaj trijumf konačno rasterati strah kod njegovih igrača, a za Džoša Perkinsa je rekao da je košarkaš koji je u stanju da preokrene sezonu.

"Srećan zbog momaka koji vredno treniraju. Tražimo i dalje konstantnu formu. U ABA ligi smo pretrpeli neke teške poraze i vredno radimo da pokažemo vrednost. Nadam se da će sada videti da imaju potencijal i snagu. Moramo da razbijemo strah i anksioznost i da se bijemo 40 minuta", rekao je Filipovski.

Perkins je apsolutno oduševio sve, ne samo brojkama, već i igrom i nastupom.

"Mi smo tražili igrača pik en rol, koji je dobar na lopti, koji može da kreira i da doda. Vidite da Perkins odlično vidi. Vidi centre, vidi kornere. Teško je promeniti navike igrača. Iako treniramo k'o konji, ne možeš od nešutera da napraviš šutera i od nedodavača dodavača. Srećan sam što smo ga našli. Daj bože da ostane zdrav i da nam još više pomogne", rekao je Filipovski.

Onda je na potpitanje dodao:

"Može da nam promeni sezonu. Može da kreira, da šutne, vidi i može da doda i želi da doda, što je vrlo bitno".

Prethodna utakmica bila je neočekivan poraz od Borca u Čačku, a Filipovski je zadovoljan reakcijom tima, mada je istakao:

"Mi smo se i za Borac spremali maksimalno, krenuli dan ranije, ali mislim da je glavna stvar nesamopouzdanje, strah, frustracija i anksioznost koja je ušla posle teških poraza. Opet pokazujemo da imamo potencijal, da se može, ali mora da se gine 40 minuta i mora da se igra timski. Druge formule nema".

Ipak, skoro 30 razlike protiv Trenta u Evrokupu…

"Lagao bih kad bih rekao da sam očekivao ovakav rezultat. I ja sam bio nervozan. Poslednjih dana je bilo malo spavanja. Teško je jer znaš da dobro radiš, a to se ne vidi. Teško je kad si u grču, tad igraš kao da imaš tegove od 10 kila na nogama. Nadam se da će igrači shvatiti da možemo da igramo na visokom nivou, ali treba nastaviti sa radom. Ja mislim da je pobeda bitna psihološki, ali mislio sam i da protiv Venecije i Splita da smo probili let, pa je bio hladan tuš u Čačku. Nadam se, verujem, molim da ovako nastavimo, sa ovakvim treningom i borbenošću na terenu", rekao je trener.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.