Njegov rekord je na snazi 40 godina.

Mediji poslednjih nekoliko sati bruje o novoj vezi Svetlane Ražnatović, jedne od najpopularnijih javnih ličnosti u Srbiji i do sada malo poznatog Bogdana Srejovića, menadžera nekoliko poznatih beogradskih lokala.

Ipak, iz Bogdan dolazi iz veoma uspešne i poznate porodice, pošto je njegov otac svojevremeno bio šampion Evrope, a i danas je rekorder Srbije u jednoj atletskoj disciplini!

Miloš Srejović je tokom aktivnog bavljenja atletikom, koje nije bilo dugotrajno, bio specijalista za troskok. U toj disciplini je beležio ogromne uspehe, sve dok ga povreda nije primorala da prekine karijeru koja je najavljivala ozbiljne rezultate.

Ipak, Srejović je uspeo nešto o čemu mnogi samo maštaju. Davne 1978. godine jednim impresivnim skokom Miloš Srejović je postao šampion Evrope, što mu je kasnije donelo i priznanje za najboljeg sportistu Balkana, a tri godine kasnije je postavio rekord koji je još na snazi.

Skok od 17 metara i jedan centimetar iz 1981. godine je zvanični rekord Srbije, a nijedan od naslednika Miloša Srejovića u ovoj disciplini nije uspeo da ga nadmaši, ni 40 godina kasnije! Pored evropskog zlata, Miloš Srejović ima medalju i srebrnu sa Mediteranskih igara, kao i bronzu sa Evropskog prvenstva za juniore.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.