Opet su u problemima, a nije im prvi put.

Mančester siti je i ranije imao problema sa suspenzijama koje su dobijali zbog nepravilnosti u transferima mladih fudbalera, a sada bi opet mogli da budu kažnjeni. 

Optuženi su da su stvorili "lažni posao" za oca jednog svog mladog fudalera kako bi ga doveli u akademiju, što je naravno nedozvoljeno. 

U pitanju je 24-godišnji vezista Gabrijel Fernando Almeida čija se karijera nije razvila po planu. On je sa 14 godina bio jedan od najvećih svetskih talenata, a sa 15 godina je čak priključen prvom timu "građana". 

Ipak njegova karijera nije protekla po planu, nije se probio u Sitiju i otišao je iz kluba 2013. godine. a sada nastupa za Stratford Padok - tim iz oblasit Mančestera koji se takmiči u 13. ligi engleske! 

To je amaterska ekipa, a Brazilac koji nije uspeo da napravi profesionalnu fudbalsku karijeru bi mogao mnogo da košta Siti. 

Klub je istakao da oni pri dovođenju Almeide nisu uradili niđta loše. ali "Atletik" je otkrio da je Almeidin otac bio zaposlen kao skaut, iako taj posao nije radio. Almeidi je na taj način plaćano oko 1.000 funti mesečno.

Još uvek nije jasno koja bi kazna mogla da bude određena Mančester sitiju ako budu proglašeni krivim nakon istrage Premijer lige, ali tim Pepa Gvardiole je već jednom zbog sličnih prestupa imao zabranu dovođenja igrača u svoje omladinske timove na dve godine. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.