Prvo se dobro nasmejao, pa odgovorio...

Srpski košarkaš Nikola Jokić briljirao je pre dva dana protiv Niksa i meč završio sa 22 poena, 10 skokova i pet asistencija, ispisavši istoriju NBA lige pošto je postao prvi igrač posle 60 godina koji je stigao rekord Oskara Robertsona.

Ipak, posle meča je njegov čuvar Mičel Robinson imao bizarnu izjavu koja je ubrzo postala viralna, pošto Amerikanac tvrdi da je lako čuvao Jokića.

"Dobro sam ga čuvao. Bio sam mu na svakom šutu. Ispratio sam svaki njegov potez. Samo je uspeo da pogodi neke teške šuteve. Mislim da uopšte nije bilo teško čuvati Jokića", rekao je Mičel Robinson i pokrenuo raspravu.

Novinari u Americi odmah su burno reagovali zbog stava Amerikanca, koji je meč završio sa 11 poena, dok je svoj stav izneo i legendarni košarkaš Pol Pirs.

Kada su mu pustili izjavu Robinsona, prvo je počeo da se smeje...

"Ha-ha-ha... Neka me dobro sluša Mičel Robinson. Najveći košarkaši pogađaju teške šuteve, to je kompletno sr**e! Sr**nje!", ponavljao je Pirs.

S druge strane još jedan bivši košarkaš Ričard Džeferson kaže da "poštuje njegovu izjavu jer nije pokazao strah" i da je uradio dobar posao pošto je sueprstara ograničio na "samo 22 poena", međutim brojke pokazuju drugačije.

U direktnom duelu, Jokić je dao 15 poena protiv Robinsona šutiravši iz igre 6 od 9, pa je najverovatnije da je Pol Pirs u pravu...

"Napravio je sebi problem, videćemo ga protiv Jokića sledeći put", rekao je "Istina".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.