To nam je lekcija...

Rukometna reprezentacija Srbije doživela je nepravdu i zbog ukidanja baraža ostala je bez šanse da se plasira na Svetsko prvenstvo koje počinje danas (13. januar) u Egiptu.

Zbog pandemije korona virusa stanje je haotično, u poslednji čas su Češka i SAD morale da odustanu usled velikog broja zaraženih u svojim redovima, a IHF je unapred odredio listu zamena tako da su Crna Gora i Švajcarska novi učesnici Mundijala.

Srbija je na toj listi šesta, što znači da je potrebno da odustanu još četiri reprezentacije da bismo igrali na Svetskom prvenstvu, a najveći deo krivice što nismo u boljoj poziciji snosimo sami.

Gleda se plasman sa prethodnog Evropskog prvenstva na kome su "orlovi" zauzeli tek 20. mesto sa tri poraza u grupi (Hrvatska, Belorusija i Crna Gora), pa tako bolje šanse osim već plasiranih reprezentacija imaju još Holandija, Crna Gora i Ukrajina.

Sve je moglo da bude drugačije da smo dali dva gola više protiv Crne Gore. Izgubili smo u Gracu 22:21, pa bismo u slučaju pobede bili čak drugi na listi čekanja.

Švajcarska je to iskoristila i obezbedila plasman na SP jer Amerikanci imaju 18 zaraženih članova.

Istina, niko pre godinu dana nije mogao da zna da bi dva gola mogla da odlučuju o plasmanu, ali to je lekcija da borba nikad nije uzalud...

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.