Da li je srpski rukomet dobio pravog čoveka na mestu selektora?

Dok se ekipe spremaju za Svetsko prvenstvo na koje Srbija nije imala prilike da se kvalifikuje, naš tim beleži sjajne partije. 

Svi su oduševljeni posle dve odlične utakmice sa Francuskom i hvale rad novog selektora Tonija Đerone. 

Naše rukometne legende, ali i stranci, su hvalili Španca koji je po mišljenju mnogih vratio Srbiju na pravo mesto. Sada naš tim čeka duele sa Grčkom, gde su "orlovi" veliki favoriti. 

Meč sa Grcima se igra u sredu od 17 časova, a Đerona ističe da ne sme biti opuštanja i eurforije.

"Kada imaš određeno iskustvo, normalno je da budeš srećan kada pobediš takvog protivnika. To iskustvo ti i pomaže da se spremiš za naredni korak. Čeka nas drugačiji protivnik i utakmica u svim aspektima. Potrebno je iskoristiti ovu dobru energiju i samopouzdanje koje smo dobili da uradimo stvari kako treba do kraja. Protiv koga god da igramo, zadaci u odbrani i napadu se moraju ispuniti. Ne poznajemo grčke igrače kao francuske, zato priprema mora da bude još pažljivija. Da posle dva koraka, napravimo i treći", kaže selektor Toni Đerona, koji je posle velikog boda osvojenog u Kreteju, svestan da ekipa ima još prostora za napredak. 

Momcima je već ujutru pripremio video sa greškama i korekcijama koje bi trebalo napraviti.

"I dalje mislim da smo zaslužili da pobedimo u Francuskoj. Odigrali smo fantastičan meč. Proslavili smo malo posle večere, ali pre spavanja sam odgledao utakmicu i ujutru pripremio video da momci vide šta je moglo bolje. Napravili smo korekcije, koje nam neće biti od pomoći samo za Grke, već i za buduće akcije", naglasio je Španac na čelu Srbije. 

Grci su bili ozbiljan rival Makedoncima i Islanđanima u poslednjem kvalifikacionom ciklusu i ne smeju se potceniti. 

"Imam veliki respekt prema timu koji nema velike igrače u jakim evropskim ligama. To je tim koji se bori 60 minuta, posebno kada igra kući. Pre godinu dana su pobedili Finsku sa 16 razlike, a to uraditi protiv bilo koga u današnjem rukometu, nije lako. Pobedili su i Kipar sa 14 razlike. Puno trče, od početka do kraja, stvarno su posvećeni. Moraćemo da ih pobedimo u 60 minuta. To sam rekao i igračima. Posle uspeha sa Francuzima mnogo ljudi sada očekuje da već u 10. minutu vodimo šest-sedam razlike. To je pogrešno razmišljanje koje može da radi protiv nas. Normalno je da posle odličnih 120 minuta, može da se desi 10-15 u kojima nećemo odigrati vrhunski, ali zato moramo zadržati mir i nastaviti da igramo do kraja. Važno je da se suočimo s tim i da posle 60 minuta slavimo pobedu", jasan je Đerona.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.