Najbolji teniser sveta izgleda nije zadovoljan onim što je do sada čuo...

Nastavlja se potpuni haos oko Australijan opena!

Nakon što su organizatori morali da pomere održavanje turnira za tri sedmice unazad, to nije rešilo sva pitanja o organizaciji prvog grend slema u sezoni. Zbog toga se ni kriv ni dužan u centru pažnje našao Novak Đoković!

Najbolji teniser sveta navodno nije zadovoljan zbog najavljenih odluka koje su stigle iz Australije, putem kojih bi Đoković uz druge igrače iz vrha ATP i WTA liste mogao da dobije povlašćen status tokom karantina!

Naime, kako je direktor Australijan opena Kreg Tili nedavno izjavio, u Melburnu postoje problemi sa smeštajnim kapacitetima i navodno deo igrača mora da bude smešten u drugom gradu, Adelejdu.

Plan Australijan opena je bio da tamo premesti po tri najbolja tenisera i teniserke, među kojima je naravno i Đoković, i da u Adelejdu 29. i 30. januara odigraju i egzibiciju.

Međutim, ovo je dovelo do kritika drugih tenisera koji smatraju da bi Đoković, Rafael Nadal, Dominik Tim, Ešli Barti, Simona Halep i Naomi Osaka imali povlastice jer bi obavezni 14-dnevni karantin za njih bio povoljniji nego onaj za ostale tenisere u Melburnu.

Kako španska "Marka" saznaje, Đoković priznaje da postoje razlike između dva "mehura" u kojima bi teniseri bili u Melburnu i Adelejdu i da on to ne odobrava.

"Marka" kao razlog navodi i da je Đoković uvek bio za potpunu jednakost među teniserima i da je uostalom zbog toga i osnovao PTPA organizaciju sa Vasekom Pospišilom, kako bi štitio prava svih tenisera i teniserki.

Španski list ističe da ostaje da se vidi hoćeli Đoković na kraju putovati u Adelejd ili će odlučiti da ostane u Melburnu sa ostalim teniserima...

Najbolji teniser sveta trenutno i dalje trenira u Marbelji uz trenera Marjana Vajdu, a jasno je da postoji još mnogo nepoznanica oko njegovog plana po odlasku u Australiju.

Prvi grend slem sezone startuje 8. februara.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.