Neverovatna priča o Dijegu Armandu Maradoni.

Za Dijegom Armandom Maradonom plače ceo svet, a plače i Srbija. 

Njegove veze sa Srbijom su poznate. Znamo kakvo je prijateljstvo gajio sa Emirom Kusturicom i kako je igrao protiv Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije. 

Videli smo i daje znao da zapeva srpske pesme, ali sada se ispostavilo da je jednom prilikom u Rusiji imao susret sa zvaničnicima Srpske pravoslavne crkve. 

U decembru 2017. godine su vladika Irinej Bulović sa episkopom mohačkim Isihijem i svitom otišao na proslavu stogodišnjie obnove Patrijaršije u Ruskoj Pravoslavnoj Crkvi. U to vreme dešavao se žreb za Svetsko prvenstvo 2018. godine, a u liftu hotela desio se neverovatan susret. 

"U atmosferi globalnog velegrada, u hotelu kroz čiji hol, kao na pokretnoj traci, defiluju najznačajnije i najpoznatije svetske ličnosti, u lift je, potpuno iznenada, zajedno sa nama, ušao i oniži crnpurasti čovek, kovrdžave kose i sa upadljivim osmehom na licu. Odmah sam prepoznao da se radi o fudbalskom čarobnjaku, koji je gotovo sâm pobedio favorizovanu reprezentaciju Engleske na Svetskom prvenstvu 1986. godine", podseća se epikop Isihije

Maradonu je ovaj susret zbunio, a Isihije i Irinej su odmah u Maradoni prepoznali dobrotu i hriščanske vrednosti.

"I on je, rekao bih, bio iznenađen, videvši dvojicu visokih, od njega skoro dvostruko viših ljudi, u crnim mantijama, sa dugim bradama i kamilavkama na glavama. Već na prvi pogled, u njemu smo prepoznali dobrog čoveka, skromnog hrišćanina i bogobojažljivog vernika jer je odmah pokazao izuzetno poštovanje — prosto se ,,ukipio” pred vladikom Irinejem — i upitao vladiku da li može da celiva ikonu Presvete Bogorodice na njegovim grudima (panagiju) i zamolio da ga vladika Irinej blagoslovi", priča episkop Isihije na koga je Dijego Armando Maradona ostavio neverovatan utisak.

"Preosvećenom episkopu Irineju, za koga je opštepoznato da ne prati sport, brzo sam objasnio ko je naš saputnik u liftu moskovskog hotela. Naravno, on je dostojanstveno i sa osmehom, pozvao našeg brata Dijega Armanda, kao iskrenog i bogoljubivog hrišćanina, da celiva panagiju na vladičinim grudima, blagoslovio ga na naš pravoslavni način i poželeo mu da ga Presveta Bogorodica prati u svakom dobrom delu koje preduzima.

Eto, takav je bio Maradona, Dijego Armando. Bog neka mu podari Carstvo nebesko!", završava svoju priču Isihije!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.