Fudbal je ipak najvažnija sporedna stvar na svetu s razlogom.

Šta raditi kada su vam u istom danu zakazani i svadba i fudbalska utakmica na kojoj treba da igrate? Pomerite venčanje ili ipak preskočite meč?

Oba! Jedan fudbaler je doneo takvu odluku i nije se pokajao.

Golman Luk Borean nije želeo da dopusti da bilo šta propusti tokom dana, pa je rešio da u istom danu oženi svoju verenicu, a onda i učestvuje u polufinalnoj utakmici takmičenja.

Radi se o austraijskom takmičenju NPL Kvinslend, u okviru kojeg je Borean trebalo da bude među stativama svog tima, Lajonsa, protiv Peninsula Pauera.

Ovaj 30.godišnjak je 21. novembra trebalo da se oženi dugogodišnjom izabranicom Elen, a taj datum bio je odabran jer ne spada u regularnu sezonu. Međutim, ovo je 2020. godina i sezona je bila pomerena zbog pandemije korona virusa.

Tako se desilo da polufinalni meč Lajonsa bude zakazan za isti datum, ali Luk i Elen su pronašli rešenje.

Njih dvoje su se venčali ranije tokom dana i onda rešili da na kratko pauziraju slavlje sa svojim bližnjima i odu na Lukovu utakmicu.

Tell me this isn’t an incredible story.@lionsfc1keeper Luke Borean came from his own wedding, with his new wife, to play the semi-final against@penpower_fc, winning 4-1.

Amazing.#NPLQLDpic.twitter.com/NhdeCYsr3V

On se na stadionu pojavio i dalje noseći smoking, dok je malda i dalje bila u venčanici. Luk se presvukao i stao među stative gola u meču u kojem su njegovi Lajonsi slavili 4:1 i tako obezbedili mesto u finalu.

Elen je sve vreme sedela u prvom redu tribina, u venčanici i sa velom na glavi, i bodrila svog novopečenog muža 

Get a load of the bride!pic.twitter.com/vCHV2Phh6e

Posle pobede i plasmana u finale, čitava ekipa se fotografisala sa novim bračnim parom. E to je kompromis...

Just#NPLQLDthingspic.twitter.com/8dYBLCG4e6

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.