Ništa se još zasigurno ne zna kada je Australijan Open u pitanju.

Teniski svet se još uvek oporavlja od pandemije virusa korona, a problemi sa ovom okrutnom bolešću mogli bi da naprave haos na startu naredne sezone.

Australijan open za juniore je već otkazan, a seniorski turnir bi mogao da bude pomeren za mart ili april. Direktor turnira Kreg Tili je istakao da planira "leto tenisa", a s obzirom da leto u Australiji traje od decembra do februara, to bi značilo da pomeranja nema.

Ipak, za sada je to daleko od sigurnog. Veliko je pitanje kako bi preko 500 igrača sa svojim timovima trenera, lekara i fizioterapeuta moglo da uđe u kratkom vremenskom periodu u Australiju.

Tako španski "As" donosi priču da će turnir ipak morati da se održi u martu ili aprilu, a to bi moglo da u mnogome oteža posao prvom teniseru sveta Novaku Đokoviću.

On je aktuelni šampion u Melburnu, a ukoliko bi se turnir održao u redovnom terminu. Đoković bi sasvim sigurno zadržao maksimalan broj poena.

Summer update:pic.twitter.com/qj5c9xXfMy

ATP će do 8. marta zadržati sistem brojanja bodova u kome se teniserima na svakom odigranom turniru računa najbolji skor u prethodnih godinu dana, pa bi tako Novaku ostalo 2.000 bodova sa Australijan Opena sve i da se ne pojavi na njemu, a turnir se održi u januaru ili februaru.

Ako se prvi grend slem sezone odloži Novak bi morao da odbrani svoje poene i svaki poraz bi mu odneo veliki broj bodova.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.