Sedeo je te nezaboravne nedelje u svom domu i slušao vesti. Iz dana u dan su ga timovi selili u drugi grad i državu, a on je sve vreme bio na istom kauču. Pročitajte neverovatnu NBA priču o nekadašnjem američkom talentu, Luku Ridnuru

Četiri puta u roku od šest dana? Nije stizao ni da se slika sa novim dresom!

Teško da će išta ovog leta biti zanimljivije od jednog leta Luka Ridnura, čoveka koji je više od deset godina igrao NBA, a na kraju se penzionisao kada su počeli da ga šalju umesto ''kusura''.

Počeo je ovih dana najzanimljiviji deo NBA lige, po mišljenju mnogih. Ko izlazi iz ugovora, ko će biti trejdovan, kako će se timovi pojačati pred novu sezonu i ko će, ako je to ikako moguće pored stalnih favorita, postati novi kandidat za titulu.

Sve što se dešava ''na tržištu'' verovatno bi samo nasmejalo košarkaškog penzionera Luka Ridnura (39).

Između 24. i 30. juna 2015. godine Ridnur je promenio pet timova u ligi, za četiri nije igrao, a onda dobio otkaz i odlučio da je košarkaškoj karijRri došao kraj.

Pre tog haosa sa trejdovima zatekao se u Orlandu, gde je proveo sezonu 2014/15 i dobijao priliku da odigra oko 15 minuta po meču.

Luke Ridnour was Steph Curry before Steph Currypic.twitter.com/iS3kccdcrE

U prvoj kombinaciji u tom nizu, Luk Ridnur je iz Orlanda poslat u Memfis u zamenu za Janisa Timu. Grubi Letonac nikada nije zaigrao u NBA ligi, a male su šanse da će se to ikada i desiti.

Sutradan ga je Memfis poslao u Šarlot, a u drugom smeru je krenuo Met Barns, kasniji NBA šampion sa Golden Stejt Voriorsima.

U Šarlotu se ovaj bek nije zadržavao uopšte... Istog dana su ga poslali u Oklahomu, uz dodatak jednog pika, u zamenu za Džeremija Lemba, nekadašnjeg NCAA šampiona koji je još uvek u ligi (u Indijani)

Na kraju ovog šestodnevnog ciklusa, Luk Ridnur je 30. juna poslat u Toronto. Oklahoma je dobila prava na Tomislava Zubčića, a Kanađani iskusnog Ridnura i nešto novca. Ne bi trebalo da napominjemo da hrvatski košarkaš nije dobio priliku da debituje u NBA.

Da rezimiramo:

Orlando - Memfis - Šarlot - Oklahoma - Toronto! U roku od samo šest dana.

Za to vreme se nije pomerio iz kuće.

Trevor Ariza reminds me of the time Luke Ridnour got traded 4 times in a week.pic.twitter.com/13UyfsqQcF

''Dobijao sam mnogo poruka od prijatelja tih dana. Nije me potresalo uopšte. Video sam šta se dešava, bilo mi je smešno i uopšte nije uticalo na mene'', rekao je Ridnur nakon silnih trejdova u kojima je bio više kolateralna šteta nego učesnik.

Samo deset dana nakon što je ''pojačao'' Toronto, dobio je otkaz u Reptorsima, a zatim i prelomio da završi karijeru. Zapravo, prvo je u septembru objavio da te sezone neće igrati, a u leto 2016. objavio da se uopšte neće vraćati.

Ridnur je trejdove posmatrao sa bezbedne distance iz svog doma u Sijetlu. Nije čak ni putovao u timove koji su bili vlasnici prava na njega. Penzionisao se u 34. godini, nakon što je igrao za Sijetl, Milvoki, Minesotu, ponovo Milvoki, Šarlot i Orlando, tokom 12 godina u NBA.

Prethodno je studirao u Oregonu i stigao je u NBA ligu kao visoki, 14. "pik" na draftu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.